自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

每逢 Netflix 計劃推出新功能或措施,通常都會選定一兩個國家作為試點,繼今年 2 月率先成為非同住帳號共享收費計劃試點後,加拿大再一次被選中。日前加拿大《Winnipeg Free Press》報導指,Netflix 宣佈停止提供 Basic 基本月費計劃。

在新措施公佈之前,Netflix 在加拿大原本提供月費 5.99 加元附帶廣告基本計劃、9.99 加元的基本月費計劃、16.49 加元的標準月費計劃和 20.99 加元的高階月費計劃。如今預算有限的新用戶就只能選擇附帶廣告基本計劃,在觀看影視節目期間被插播廣告。至於現有基本計劃用戶,只要他們不作任何改動,服務計劃和收費都會維持不變;而標準和高階用戶則無法再轉用至基本計劃。

雖然 Netflix 未有解釋突然取消基本月費計劃的原因,但他們早前公佈業績時透露,附帶廣告基本計劃為美國市場帶來的收入,比起標準計劃更多,故此有外國網站相信今次在加拿大取消基本計劃,目標就是吸引更多新用戶使用月費較低但收入更豐厚的服務計劃。

無野睇,都無再訂

子爵府

比錢仲要睇廣告?

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

Become 發表於 23-6-29 19:17
每逢 Netflix 計劃推出新功能或措施,通常都會選定一兩個國家作為試點,繼今年 2 月率先成為非同住帳號共享 ...

用開premium ultra HD有4K, HDR, 空間音頻,唔會轉標準計劃1080P,基本計劃720P更加唔會。

不過用開基本計劃插入廣告梗係唔想啦。

男爵府

咁咪取消吾睇囉!

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

付費仲要有廣告,我就唔睇啦

男爵府

Become 發表於 23-6-29 19:17
每逢 Netflix 計劃推出新功能或措施,通常都會選定一兩個國家作為試點,繼今年 2 月率先成為非同住帳號共享 ...

無咩好睇,取消左佢好耐

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

咁咪取消囉,買內地個d wetv 十 愛奇藝都夠晒睇啦,而家韓劇都無以前咁好睇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊