時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

《港區國安法》實施滿3年,國安處今日(3日)宣布,向法庭申請拘捕令,通緝8名已竄逃海外並涉嫌違反國安法的人士,包括任建峰、袁弓夷、郭鳳儀、郭榮鏗、許智峯、蒙兆達、劉祖廸、羅冠聰等,每人懸紅100萬港元。

屬通緝名單內的羅冠聰隨後在社交平台表示,消息令人緊張,畢竟再次被盯上,指日後會更慎重地選擇出訪、外遊的地方,亦更保障自己個人私隱。至於自首方面,「當然不予考慮,皆因我所作之事乃合理、合義的和平倡議工作」,促國安處公開任何他有勾結外國勢力的證據。

蒙兆達及郭鳳儀在社交網站亦有回應被通緝,蒙表示「如果要以此明志,我亦只有如此」。郭則稱自己安全,沒有害怕,會繼續其委員會的工作,包括繼續促請美方禁止特首李家超前往APEC。至於任建峰則指他屬澳洲公民,正於當地行使言論自由。

原文網址:國安處通緝8人各懸紅百萬 羅冠聰:日後更慎重選擇外出地方 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0703_00822_001.html

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 23-7-5 09:36

伯爵府

回覆樓主:

棄卒,垃圾

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

甘仲唔C返香港?

為了自身利益、搞到香港年青人、邪教上腦、仲晒黃屍曱甴毒~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

子爵府

回覆樓主:

唔自首?
當初講嗰啲違法達義呢?
違法行先家喎!無後果家咩?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

冇做錯點解唔敢返香港

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

jeannietsui 發表於 23-7-5 08:37
唔自首?
當初講嗰啲違法達義呢?
違法行先家喎!無後果家咩?

提起班垃圾、立即火滾~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

newme 發表於 23-7-5 08:16
《港區國安法》實施滿3年,國安處今日(3日)宣布,向法庭申請拘捕令,通緝8名已竄逃海外並涉嫌違反國安法的 ...

送他2個字,漢奸

公爵府

阿任劍鋒,你係澳洲公民,咁你講返澳洲嘢得啦,香港啲嘢關你屁事,你食屎啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

收錢做野梗係合情合理

伯爵府

漢奸,做既野合理合義做咩要走佬?

珍珠宮

newme 發表於 23-7-5 08:16
《港區國安法》實施滿3年,國安處今日(3日)宣布,向法庭申請拘捕令,通緝8名已竄逃海外並涉嫌違反國安法的 ...

呢d物種如此說法,完全不意外!套套戲個大奸角,都"以為自己有偉大理想",否則件物種不能自圓其說,為何害苦咁多人。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁大條道理就返來香港呀..

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

“蘿罐葱”現在美國或那國?

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

咁理直氣壯就返嚟香港攞返個公道啦!正一垃圾!!聲大大無貨賣!!
跟住落嚟嘅日子諗。下以後點樣逃避畀人篤灰好過啦

侯爵府

2024年龍年勳章

好囉, 呢8件漢奸日日活於惶恐中….只呢樣已經令我好開心!

凍埋佢哋啲賣國賺嘅資產….正!

男爵府

回覆樓主:

好一條走狗,漢奸,賣國賊!
羅冠聰,你印證了什麼是 “人無恥則最無敵”!!

水晶宮

縮頭烏龜
自由太多會令世人失去平衡

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

2024年龍年勳章

佢身上陣漢奸臭味已沁入血,無恥

首頁

尾頁

跳至