自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

想帶2份禮物俾11歲和7歲的大小朋友(男仔,鬼仔)。但我又未有小朋友,真係唔知D細路鍾意咩?可以給我些提議嗎?

HKD2-3000/份(唔會俾錢)

7歲都易搞,11歲果個唔大唔細,真係唔知買乜好? 呢D歲數,係咪鍾意扮大人?咁D男裝飾物俾佢好冇?

侯爵府

2024年龍年勳章

飾物真係個人喜好,買2-3千蚊有牌子飾物都未必個個鍾意,更何況男仔
電子產品、智能手錶大路啲,或者問媽媽阿仔鍾意咩,我剛剛都送咗生日禮物俾個10歲既澳洲鬼仔,佢勁鍾意lego,平時會同啲朋友一齊砌

公爵府

yauchuchu 發表於 23-7-10 12:19
飾物真係個人喜好,買2-3千蚊有牌子飾物都未必個個鍾意,更何況男仔
電子產品、智能手錶大路啲,或者問媽媽 ...

電子產品佢哋有了,不過我知佢鍾意打籃球,我老公話送對Jordan籃球鞋俾佢,但唔知而家D後生,會唔會覺得老土呢?

請問你買邊款Lego?star wars果D?

大宅

我諗有少少牌子既衫褲鞋襪,就算唔太鍾意都會着

侯爵府

2024年龍年勳章

BGCOME08 發表於 23-7-10 12:24
電子產品佢哋有了,不過我知佢鍾意打籃球,我老公話送對Jardon籃球鞋俾佢,但唔知而家D後生,會唔會覺得老 ...

唔會老套呀,澳洲好多男仔都鍾意打籃球,波鞋實鍾意,著出街夠型,但鞋要啱碼問清楚好啲
你咁醒既,一估就中係star war
我太耐無買lego,原來依家啲lego一啲都唔平

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

BGCOME08 發表於 23-7-10 12:09
想帶2份禮物俾11歲和7歲的大小朋友(男仔,鬼仔)。但我又未有小朋友,真係唔知D細路鍾意咩?可以給我些提議 ...

每人一個背囊, 可以返學或出街兩用都得.

澳洲冇靚背囊, 澳洲D背囊多數都係冇間隔, 又重又唔靚.

侯爵府

2024年龍年勳章

wiiabcd 發表於 23-7-10 12:33

澳洲好多靚背囊,運動牌子好多選擇
小學多數用翻學校書包
好少見街上小學生咩背囊去街,因為通常同大人出街咩都放晒係車度,去玩都係拎樽水同頂帽

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Smart phone, Apple air

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

想帶2份禮物俾11歲和7歲的大小朋友(男仔,鬼仔)。但我又未有小朋友,真係唔知D細路鍾意咩?可以給我些提議 ...

波鞋要試至得喎。

諗下遙控車/船,drone, lego。佢地有地方玩可以送basketball hoop, 識玩可以送 SUP,橡皮艇,滑板。

我見d籃球 3D 燈好靚,不過好平,小朋友可能鍾意,唔知你會唔會嫌cheap 或唔想送幾份禮咁濕碎。

翡翠宮

回覆樓主:

有冇佢哋Ig
如有,睇下佢地平時有乜喜好會易諗啲!

珍珠宮

PS5

水晶宮

會唔會問佢阿爸阿媽最清楚呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

wiiabcd 發表於 23-7-10 12:33

好少澳洲小朋友出街孭背囊。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

Fishqqma 發表於 23-7-10 17:49
好少澳洲小朋友出街孭背囊。

好多中小學生上興趣班, 補習, 郊遊都會孭背囊,
只係跟父母出街 揸車出入先唔洗孭袋.
大學生返學/ 上班族返工都會孭背囊.
當然唔係 100% 人鐘意孭.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

wiiabcd 發表於 23-7-10 18:34
好多中小學生上興趣班, 補習, 郊遊都會孭背囊,
只係跟父母出街 揸車出入先唔洗孭袋.
大學生返學/ 上班族返 ...

大學生返學校係多,但係中小學生真係少見。 跟父母去郊遊都係放曬啲嘢喺車多。 唔係話冇,不過真係少見。

男爵府

澳洲中小學都係用學校果啲核突書包… 過來人,由細到大喺澳洲生活咗三十年…

男爵府

波鞋係唔錯嘅選擇,澳洲人衣著比較隨便,好少年青人會捨得著靚嘢(亞洲人除外),你送對 jordan 比佢應該開心死…

男爵府

比多少少 idea 你,試吓打探佢哋鍾意邊個球星,買埋件波衫印果兩個小朋友名上去,掂!

大宅

買VR,而家澳洲興

大宅

澳洲小朋友好多時都搞生日party, 可能佢地已經有好多lego禮物

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊