美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

保濕清潔,喺屋企自己做都得啦~就算改善左膚質,都改善唔到令我顯老的法令紋,我去美容院保養就係唔想人地看得出我真實年齡,宜家錢洗左,但做唔到我想做的高能量的faical去收緊面部

複式洋房

下, 邊間
佢地冇高能量的機咩?
講明想收緊去紋, 仲叫人去清潔....

男爵府

miss.chw 發表於 23-7-14 12:48
下, 邊間
佢地冇高能量的機咩?
講明想收緊去紋, 仲叫人去清潔....

佢地話我皮膚太乾,底層太差,就算做完高能量的facial出黎既效果都唔好,又話就算俾錢佢,都唔肯幫我做高能量

然後我買了10次保濕清潔,覺得錢花了,做唔到我想要的收緊面部

複式洋房

回覆 蚊毛 的帖子

不如試下問其他美容院? 比左錢, 又做唔到自己想要的效果
好似洗左冤枉錢咁
但你本身真係咁dry, 定佢地誇張?

男爵府

咁呢間美容院好唔掂

禁止訪問

象牙宮

蚊毛 發表於 23-7-14 00:49
保濕清潔,喺屋企自己做都得啦~就算改善左膚質,都改善唔到令我顯老的法令紋,我去美容院保養 ...

出晒法令紋:並非老的指標。
笑,會出法令紋。
不笑,都有法令紋,那是法令紋了。

美容院保養,只會叫你做保濕。 
美容師
1。認知上,沒有你叻。 美容師要"用心",才能明白消費者"需要"。別期望美容師啦。
沒有人比自己更明白自己需要。這是我說的。
2。店里高能量的faical提供,她不懂怎操作。 打工仔心理。
3。美容師,不是很懂,人衰老人瞼部結構。該用什么方法。文化教育水平,專研。
4。拖消費者時間,長做長有。保濕。不會出错。
5。laser facial = rejuvenation 有效的护肤reversal of aging 臉部抗衰,整體的。
6。最后才處理 法令紋。

保養,保濕:不能說不重要。基礎保養,DIY或美容院。
我去美容院保養就係唔想人地看得出我真實年齡,宜家錢洗左,但做唔到我想做的高能量的faical去收緊面部 = 
沒有人比你自己更清楚自己, 沒有人比你自己更了解自己,沒有人比你自己更明白自己需要什麼? 適合什麼?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

我覺得合理喎,你塊面都唔夠水份去支撐住喎

大宅

如果皮膚太乾,或者唔stable, 做高能量刺激性treatment 係會有反效果,甚至會造成創傷。可能樓主皮膚狀態真係太差,所以先要做返底層鞏固,要底層健康,保濕係最基本的。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊