自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

學校推薦直接錄取計劃https://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/postsecondary/policy-doc/SNDAS/index.html

校長推薦計劃
https://www.jupas.edu.hk/tc/application-procedures-information/application-information/school-principal-s-nominations-spn/

要知道有幾黑箱, 要先了解個箱有幾黑

水晶宮

1314625 發表於 23-7-20 09:18
學校推薦直接錄取計劃https://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/postsecondary/policy-doc/SNDAS/index.html

...

即係演藝無份…

水晶宮

回覆 jk923 的帖子

演藝都有校長推薦計劃
https://www.prs.hkapa.edu/

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

推薦都唔代表一定收架~阿囡都有校長推薦去in APA,in咗2 round無下文喇

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

回覆 ChammyMAMA 的帖子

有推薦只係有分加, 唔係必收

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

1314625 發表於 23-7-20 10:12
回覆 ChammyMAMA 的帖子

有推薦只係有分加, 唔係必收

係呀~阿囡話只有機會in, 唔一定收
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

牛年勳章

d酸民話唔公平架

goldpiglet    發表於 23-7-21 02:46
babycam    發表於 23-7-20 13:00

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

人地大學真係會識gigi咩???
又會因為咁就收佢??
讀到大學又唔鍾意,佢去唱歌又唔鍾意,真係唔會理果班人

babycam    發表於 23-7-20 13:00

翡翠宮

回覆樓主:

比多d人了解下

伯爵府

好媽媽勳章

IN左有機會有C.OFFER,
成績達標, 就收.

珍珠宮

sasa0208 發表於 23-7-20 10:15
人地大學真係會識gigi咩???
又會因為咁就收佢??
讀到大學又唔鍾意,佢去唱歌又唔鍾意,真係唔會理果班 ...

甘我寧願佢專注唱歌,唱歌應該最岩佢,做下一個天后,有時吾可以樣樣都要

伯爵府

牛年勳章

「學校推薦直接錄取計劃」(直接錄取計劃)旨在認同一些具有才華而未能在香港中學文憑考試(文憑試)獲全面評核的本地中學生。它基本上是一個「課程與學生配對」的計劃,提供機會予在個別學科/範疇具有特殊才華及興趣的中學生獲本地大學考慮直接錄取。

伯爵府

牛年勳章

雲妮彭 發表於 23-7-20 10:17
IN左有機會有C.OFFER,
成績達標, 就收.

參與直接錄取計劃的大學將於2023年6月,2023年文憑試成績公布前,向獲推薦並成功申請的學生發出「直接錄取」通知。成功申請的學生必須在2023年文憑試成績公布前決定是否接受錄取。

水晶宮

回覆 angiehouse 的帖子

我地唔係佢, 佢唔係地我仔女, 都唔到我地寧唔寧願佢行邊咩路
我都寧願自己有幾億未開頭, 打份風流工, 但可惜我無

水晶宮

畀面勳章

d人好無聊,長久以來都有人不是憑成績入U㗎啦,你估方力申靠成績入hku咩,邊個話一定係睇成績?中小學收生,有特異功能都有著數啦

伯爵府

好媽媽勳章

tictactoe 發表於 23-7-20 10:23
參與直接錄取計劃的大學將於2023年6月,2023年文憑試成績公布前,向獲推薦並成功申請的學生發出「直接錄 ...

推薦分2部分,
直接取錄和純推薦.

直接取錄就唔睇成績,
純推薦IN完有C.OFFER.

SORRY, 呢個POST講直接取錄. 離左題.

公爵府

ChammyMAMA 發表於 23-7-20 10:10
推薦都唔代表一定收架~阿囡都有校長推薦去in APA,in咗2 round無下文喇
有無收到信?我仔收封

水晶宮

1314625 發表於 23-7-20 09:57
回覆 jk923 的帖子

演藝都有校長推薦計劃

我舊年都有見過,但今年見到jupas果個以為無左,唔該晒你!

侯爵府

s160656 發表於 23-7-20 10:15
d酸民話唔公平架

同嗰班人再討論真嘥氣,就算攤開晒資料出嚟都當睇唔到,只為插而插。又話人屈佢係曱甴,佢自己露晒曱甴鬚走去話某考生眉中,曱甴蠢係真嘅

大宅

唔一定收 但一定有interview 機會

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊