自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

尤其稍為有規的都有攞學生證copy。
但HKID (雖可隱藏number)要上載埋去Google form之類好似有啲不安(有間可能冇乜規模但好似有同校師姐上。)
如有興趣報,又可以拒絶upload嗎?

珍珠宮

問下佢係咪政府規定,學生證都還可,ID card 就吾係幾好

珍珠宮

拎得太多資料
作為家長唔ok
可否開名?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

基本上大間少少的補習社都會要求身份証同學生証copy
你唔比, 根本報唔到班

伯爵府

miumiu0101 發表於 23-7-28 11:15
基本上大間少少的補習社都會要求身份証同學生証copy
你唔比, 根本報唔到班
...

但佢哋要影低或網上上載HKID copy嗎?有間可能中小規模(不是連鎖的)要上載HKID,如果就咁對下HKID 資料就理解。
如果上載完,想取消番唔知得唔得?!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

LoveCorgi2 發表於 23-7-28 11:20
但佢哋要影低或網上上載HKID copy嗎?有間可能中小規模(不是連鎖的)要上載HKID,如果就咁對下HKID 資料 ...

你上載左, 就算之後再delete, 都會有個record係佢地度
所以根本無用

珍珠宮

畀面勳章

點解報補習班要比身份證?

子爵府

回覆樓主:

未試過喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第一次聽要Copy ID ,我會問清楚 copy 咩用途。

伯爵府

miumiu0101 發表於 23-7-28 11:30
你上載左, 就算之後再delete, 都會有個record係佢地度
所以根本無用

唔知可唔可以要求對分delete,好似係Google form嗰類

伯爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 23-7-28 11:33
第一次聽要Copy ID ,我會問清楚 copy 咩用途。

雖然話可以隱敞個HKID number先上載

珍珠宮

LoveCorgi2 發表於 23-7-28 11:34
唔知可唔可以要求對分delete,好似係Google form嗰類

我無試過, 唔知對方肯唔肯
其實如果真係有concern, 唔好報呢d班會實際d

大宅

LoveCorgi2 發表於 23-7-28 11:35

係咪補英文?

伯爵府

wonderbaby 發表於 23-7-28 12:02
係咪補英文?

是。為何會估係英文?你知是那一間嗎?

珍珠宮

大部份補習社都有呢句

本校補習課程只供持有有效學生證明文件之人士或有關公開考試考生報讀。
本校職員可要求報讀者出示有關證明文件。
校方可拒絕接受任何人士報讀本校課程而不須作任何解釋。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔想上載可以親身去報名?正常只可以睇你ID/學生證, 要upload佢keep copy就係有問題.

伯爵府

miumiu0101 發表於 23-7-28 12:05
大部份補習社都有呢句

本校補習課程只供持有有效學生證明文件之人士或有關公開考試考生報讀。

其實最多只是學生証也夠吧。

伯爵府

goo_littlebb 發表於 23-7-28 12:07
唔想上載可以親身去報名?正常只可以睇你ID/學生證, 要upload佢keep copy就係有問題.
...

雖然係可隱蔽HKID ,但都…。如果唔係女兒見同校有啲叫做品學兼優的校友上,介心少咗,自己都未必會報。

珍珠宮

LoveCorgi2 發表於 23-7-28 12:20
其實最多只是學生証也夠吧。

都係果句, 你唔比身份証, 佢唔會比你報名
大家你情我願
你可以唔報呢d補習班
坊間有咁多唔同的補習班, 各式形式,
你揀其他唔需要身份証的

利申: 我女有比身份証/學生証報補習班

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

LoveCorgi2 發表於 23-7-28 11:35

如果係我唔會比

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊