自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔再聽佢電話

水晶宮

newc9 發表於 23-8-7 23:14
我之前找左份pt, 放工返2-3個鐘,吾係日日返,仲要在家樓下

親戚約我食飯,我說吾得閒,佢問原因,我米照 ...

呢啲八婆親戚最中意睇人底線,人哋有錢冇錢關佢鬼事呀,一日到黑撩交鬧咁

男爵府

有時間真係返工好過

大宅

我之前找左份pt, 放工返2-3個鐘,吾係日日返,仲要在家樓下

把口臭到咁,下次唔駛同佢講咁多……

子爵府

Jane1983 發表於 23-8-8 09:13
係親戚group串你窮,又問你借錢,咁都得?

你話好親的親戚,咁可能佢性格係咁。你應該輕輕串番佢,等佢知 ...

借錢私下問

子爵府

Jane1983 發表於 23-8-8 09:13
係親戚group串你窮,又問你借錢,咁都得?

你話好親的親戚,咁可能佢性格係咁。你應該輕輕串番佢,等佢知 ...

第一次老公都話佢講嘢係禁,口快過腦

第二次講時老公話聽到嬲嬲地

子爵府

華華子 發表於 23-8-8 09:18
我覺得你做得岩呀, 未雨綢繆, 我自己都有正職, 但都有做part time, 就係驚touch wood失業都仲有少少錢做b ...

最緊要返pt係如太辛苦米吾做,吾係等錢開飯
開心就做下,搵下錢多份收入

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

newc9 發表於 23-8-8 08:48
真係好親,亦吾係交代,只係無心講左出來,無咩防人之心

就算好親真係唔好同人講咁多

好事人哋未必會鄧你開心,壞事隨時比人踩多幾腳

侯爵府

newc9 發表於 23-8-7 23:17
我忍不住同老公講,點解成日話我地慘/窮。但前排先問我借錢。聽落都嬲嬲地。老公話以為你吾嬲,見佢成日都 ...

咁未好囉,佢覺得我窮,名正言順無錢借

我唔介意你覺得我窮,你覺得我窮,又唔會令我真係窮

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

我又唔會直接話人窮

但會問下 個個人 做咩咁等錢使

因為其實放左工 都要休息 除非好等錢使 唔係都應該放鬆下

同埋人人揾唔到工就話去做保安....

男爵府

隔著個mon ,都諗到你個所謂親戚的八婆嘴臉。

子爵府

3Qlove 發表於 23-8-8 19:46
我又唔會直接話人窮

但會問下 個個人 做咩咁等錢使

我係因為見佢就60,字都吾識太多,而家仲做d搬抬工作,先叫作為將來打算姐
吾一定話要佢做保安,但念吾到有咩工恰佢做,可以年老時比而家輕鬆

子爵府

淘心 發表於 23-8-8 19:49
隔著個mon ,都諗到你個所謂親戚的八婆嘴臉。

可能佢自己講左都吾記得,下次話佢禁講,佢會話有咩,吾記得喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊