想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我諗台灣其他生殖中心都係咁好服務,香港真係要加油

侯爵府

Mommyland 發表於 23-8-13 11:39
回覆 積fun日日賺 的帖子

其實我係香港睇過兩個好出名嘅醫生,都係一樣,只是佢哋會同你解釋多啲,有問有 ...

你唔問係唔會比report嘅,呢樣好差。

大宅

Mommyland 發表於 23-8-10 12:48
自己經過漫長又痛苦的過程,所以真心想分享比JM,希望幫到大家,我重努力緊.....
#純粹個人經驗及感受分享 ...

你D胚胎已pgs?

複式洋房

回覆 米奇陳 的帖子

因為數量少,冇做PGS, 醫生認為放咗入母體,其實也有機會修復,所以除非你有一定數量,不建議做PGS。 當然過到PGS的,成功率一定高好多!

大宅

Mommyland 發表於 23-11-28 22:52
回覆 米奇陳 的帖子

因為數量少,冇做PGS, 醫生認為放咗入母體,其實也有機會修復,所以除非你有一定數量 ...

明白,谢谢

複式洋房

回覆 Mommyland 的帖子

希望你和家人一切安好🙏🏻之前睇完你個po之後,我再上網做下research
最後都係揀左去TFC做🤭我搵曾醫師
TFC俾我感覺真係好好,就好似你分享講嘅一樣,好貼心又令你放心既服務,有咩都可以響app睇到,有問題我會Line問佢地,佢哋都好快覆,試過夜晚九點幾都有人覆我
我抽左2次卵,10月尾第一次,12月中第二次
第一次,抽到11,7粒成熟,5粒受精,3粒Day 5去pgs
全部fail
第二次,抽到8,4粒受精,2粒Day 5去pgs
有一粒pass
曾醫師真係好勁,佢話我呢個年紀,5粒先會有一粒pass pgs,真係喎
而家等照埋宮腔鏡,無問題就植入
好緊張
不過對曾醫師好有信心👍🏼

複式洋房

joycenwy 發表於 24-1-13 23:36
回覆 Mommyland 的帖子

希望你和家人一切安好🙏🏻之前睇完你個po之後,我再上網做下researc ...

Hi 我都係係TFC進行中 今日收報告PGS 衰咗 心情低落中,請問你第二次有冇做啲乜嘢養卵而可以通過PGS?

複式洋房

回覆 can-do1998 的帖子

有呀,第二次非常積極養卵食多好多supplements
尤其Q10,每日食600mg
你食緊咩supplements?

複式洋房

之前,我屋企人入咗醫院,所以放胎計劃擱置咗,今日又係台北啦!
TFC胡醫師(台灣人叫醫生做醫師的)幫我做左兩次抽卵(大家可以睇返上面),以我超高齡來講成績都算係奇蹟啦!

之前做左子宫鏡無問題,但因為屋企人入醫院,所以遲左,胡醫師建議我再做多次子宫鏡先放,因為子宫鏡有效期只有兩個週期,結果要做第二次做子宫鏡,真係有幾粒息肉喎!

到左今次週期再回台北放肧胎,放之前驗血發現有免疫問題,胡醫師話係比較少數,但以佢的經驗大家唔駛灰心,除左食藥,要在放肧胎前每日打一支肝素(好痛,個肚會瘀哂),可能要打到生!

終於昨日放左啦,宜家定時用藥同打針,14日後開彩!

其實我之前係香港放左三次都失敗,今次係TFC發現係免疫問題,雖然胡醫師話未必一定關免疫事,但係起碼知道有這個問題,要解決,增加成功機會。

雖然我最終唔知成唔成功,但係整體體驗都好好,比香港又平一半左右,胡醫師出名做高齡,佢最高紀錄係50歲,大家不妨去睇下。

剛剛知道TFC會第一次嚟香港做講座,4月28日,JM們可以去聽下:

【主講者】

曾啟瑞 創辦人 (台灣試管嬰兒之父)

胡玉銘 院長

譚舜仁 主任醫生

黃馨慧 主任醫生

時間:2024年04月28日 (日) 13:30-16:30 (13:00開放入場)
地點:香港尖沙咀凱悅酒店 宴會廳一、二、三 (地鐵:尖沙咀站 N2出口
地址:香港九龍尖沙咀河內道18號

請前往 登記
https://www.tfcivf.com/zh/news/content/252

現在要自己relax D 同開開心心等開彩,祝大家好孕!

大宅

GOOD LUCK TO YOU!

複式洋房

大家咁話,Good luck to you too! 😊

別墅

台灣好過香港好多,選擇又多,成功率又高,技術又成熟,又平過香港

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊