自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 118528 於 09-6-16 10:51 發表

其實佢地點講, 都系司馬昭之心 (路人皆見), 反對 d 學生用南約, 又要人地去石壁, 根本就存在其視及自私, 點解釋都系掩飾, 我都在大嶼山長大, 佢地 d point 根本唔通,
1. 話政府對佢地 d 仔女不公平 :
- 南約 ...

睇今日報紙講嗰班居民好似俾人利用緊......原先好似準備用間校舍發展唔知乜嘢渡假項目.......點知俾人捷糊,唔火滾就假......

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

"長洲"人真係人間有情.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 姑姑 於 09-6-16 11:54 發表

睇今日報紙講嗰班居民好似俾人利用緊......原先好似準備用間校舍發展唔知乜嘢渡假項目.......點知俾人捷糊,唔火滾就假......

嘩, 咁就真係複雜啦....
不過d梅窩居民都不停用"旅遊點"黎做榥子
你呢個說法都唔出奇喎.....

子爵府

好媽媽勳章

長洲居民
我想要9999呀...

複式洋房

我本人係長洲住..我住咁耐都唔覺有咩問題..而家梅xd人係到嘈我先醒起佢地係正生學生..不過好奇怪..就算人地係正生學生又同普通年青人有咩分別呢?做錯事肯願意去改過呢d先叫做真正知道錯同埋對自己做錯既事去面對同負責...如果呢班年青人願意去改既..呢一班人都唔會係壞人啦....佢地的確係做得好好...由其係果間((樂滿堂))真係幾好食架..d工作人員(即係d學生)都好有禮貌~~你地得閒入黎都去幫親下佢地啦...

禁止訪問

洋房

好感動呀....我成日都有去長洲..D 人好NICE嫁..

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

一班做過錯事的年青人,佢地有心改過就應該扶佢地一把,比個機會人過正常的生活,唔好用第二種眼光來睇人喇...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原帖由 118528 於 09-6-16 10:51 發表
1. 話政府對佢地 d 仔女不公平 :
- 南約因收生不足而殺校, 就算有佢地都唔會讀,
大澳同東涌都有學校, 來回都系搭 2 個鐘車,
佢地有近都唔去讀, 口口聲聲講到 d 仔女幾慘,
自己想去名校有權選擇, 但唔好講到因無學校, 仔女
要搭 4 個鐘船, 打風又無船.

2. 如果我系佢地 d 仔女, 我聽到都覺得醜, 講到返學咁
慘, 點解唔搬 jai, 系都要住梅窩? 對 d 仔女唔公平
ge 其實又系唔系佢地自己呢?

我老公都係咁講, 仲有有個外國居民話佢三個小朋友都要出去香港返學, 間學校位於司徒拔徒...

對住反對正生遷入梅窩呢班barbarians(包括撐佢哋民x聯), 真係冇嘢好講, 但心中嗰d火嘭嘭聲咁燒起來

有個女人大大聲話正生係毒品學校, d學生會吸引「拆家」入梅窩販毒; 又話佢哋會開酒吧, 娛樂場所...痴線, 咁好想像力又咁有故事性, 不如去atv做編劇, 收視有望大升.

首頁

尾頁

跳至