自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

chindy-chu 發表於 23-9-9 14:30
琴晚睇完文華,覺得佢將啲錢,收藏荒山野嶺,事實唔太安全

如果你有一筆現金,假設10億港幣,唔想存入銀行 ...

講吓笑:

買八達通
買餅卡
供金會
馬會投注卡
租樓租舖預繳一年租

諗唔到喇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

唔會E

侯爵府

回覆樓主:

換成貴價金屬或寶石。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

用5億買入黃金、買入一座獨立屋、 挖通地底、將黃金放入、然後做厚水泥封好、再鋪好地板、3億買入各國債券、兩隻億放銀行、作為零用錢~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

mandy952 發表於 23-9-9 16:00
有十億就買層樓放啦,使鬼擺荒山野嶺咩,多餘
呢個方法幾好

大宅

大力大力 發表於 23-9-9 19:07
用5億買入黃金、買入一座獨立屋、 挖通地底、將黃金放入、然後做厚水泥封好、再鋪好地板、3億買入各國債券 ...

寫明要不記名呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

10億銀紙或者黃金其實都會幾重
鑽石唔錯,好似劉X雄喺拍賣行買嗰啲,粒粒都10億8億,買一、兩粒搞掂又易拎。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Lihoma 發表於 23-9-9 19:23
10億銀紙或者黃金其實都會幾重
鑽石唔錯,好似劉X雄喺拍賣行買嗰啲,粒粒都10億8億,買一、兩粒搞掂又易拎 ...

戰亂走難、人人只係信黃金~

遇到惡人收買路錢、比粒鑽石佢都唔識睇、又冇可能搵到人鑒證~

伯爵府

黃金太重,莫講話10億,1000萬都好難帶。

要「帶」 bitcoin,只要背好一句說話就得!

大力大力 發表於 23-9-9 19:28
戰亂走難、人人只係信黃金~

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆樓主:

買黃金,喺屋企砌多度金磚牆!
但有一萬磚,都幾頭㾗!有印証:錢太多都係冇乜意思

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

ABCDEFGHI⋯⋯分散風險

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

你自己揀咩?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

三國1 發表於 23-9-9 15:22
又唔係俾中國扣起,外國扣起全部都絕對冇問題

心甘命抵

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

TinyTomato 發表於 23-9-9 19:32

bitcoin 完全信唔過~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

大力大力 發表於 23-9-9 20:27
bitcoin 完全信唔過~

Bitcoin 只係一個file 炒賣,完全冇價值

file 我電腦大把,我都可以賣出去

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

香港真係炆d, 分分鐘起樓冇埋
有d抄絕命毒師,不過人地埋係沙漠

伯爵府

你的講法正正代表你完全不了解 Bitcoin

babytt2 發表於 23-9-9 20:38
Bitcoin 只係一個file 炒賣,完全冇價值

file 我電腦大把,我都可以賣出去

男爵府

TinyTomato 發表於 23-9-9 19:32

加密幣係無價值嘅,每秒要交電費,有kyc aml,有被自殺、綁架,純天真無知才信

伯爵府

既然無價值,請你送 10 個「無價值」的 bitcoin 比我好嗎?

Pa123 發表於 23-9-9 20:44
加密幣係無價值嘅,每秒要交電費,有kyc aml,有被自殺、綁架,純天真無知才信
...

子爵府

2024年龍年勳章

文華話齋要掘一層樓咁深

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊