自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

預約左明日泊車,但剛見到口岸仍封住,車場有無得退款?

https://www.info.gov.hk/gia/general/202309/08/P2023090800874.htm

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

正常、一定有啦~

如果電子支付、會唔會原路退款?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

大力大力 發表於 23-9-9 19:30
正常、一定有啦~

如果電子支付、會唔會原路退款?

問題是... 如果自己申請退款, 收100元手續$$, 即是得150-100=50元收番... 因為封左關口, 理應全數退...

即是自己退定等佢退? 個網頁又野寫....
Stay Hungry , stay foolish !!

侯爵府

hinhin_ma 發表於 23-9-9 23:29
問題是... 如果自己申請退款, 收100元手續$$, 即是得150-100=50元收番... 因為封左關口, 理應全數退...

...

唔好自己禁取消,send email去問,要求退款先

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

回覆樓主:

我都用電郵問過會否退款,但佢回覆係當自己取消,感覺上唔似會退返全部泊車費,似當係自己取消,佢會收返100蚊咁。

大宅

好媽媽勳章

SeeseeLau 發表於 23-9-10 00:32
我都用電郵問過會否退款,但佢回覆係當自己取消,感覺上唔似會退返全部泊車費,似當係自己取消,佢會收返10 ...

對,佢電郵回覆我也是這樣,我再回覆說不能接受不合理收費。

珍珠宮

SeeseeLau 發表於 23-9-10 00:32
我都用電郵問過會否退款,但佢回覆係當自己取消,感覺上唔似會退返全部泊車費,似當係自己取消,佢會收返10 ...

昨晚已發電郵表示不合理, 佢地亦有回覆...好似你所講...不受理..

** 佢地個網頁亦更新左... POP UP左個口岸已封了 **

頂佢, 既然都知道, 就是5當回事... 今次是不可抗力的原因所致不能成行.... 不是自己問題.... 俾佢收果100元真是5多順氣...

已再覆左自己的理由... 睇佢點覆....

珍珠宮

lala1668 發表於 23-9-10 01:40
對,佢電郵回覆我也是這樣,我再回覆說不能接受不合理收費。

X 2...

大家要齊心俾D 反應俾佢地知, .... 如果要去政府投訴, 應該是邊個部門?

果個網是搵5到邊間公司負責(昨晚搵過),

不過, 剛睇番,佢地今日更新左, POP UP左口岸已封, 另外, 條款細則亦更新左, 見到是邊間公司負責...綽德停車場有限公司, 但電話電郵5見左....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hinhin_ma 發表於 23-9-9 19:19
預約左明日泊車,但剛見到口岸仍封住,車場有無得退款?

https://www.info.gov.hk/gia/general/202309/08 ...

聽朝7點開返
放下自在

大宅

回覆樓主:

我都唔滿意佢回覆,估唔到個停車場會咁回覆,佢地即時回覆係冇提及會退款,或者唔收手續費改日期。

如果會退款,但需要時間係冇問題,但
佢只copy左一堆字,我理解意思係當我地自己取消或更改,點都會收我地100蚊或全數泊車費。

男爵府

嘩呢間公司好唔合理,應自動退款才啱。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

saladgab 發表於 23-9-11 00:49
嘩呢間公司好唔合理,應自動退款才啱。

請問大家今日有冇打去或者email去關於退款?有冇人成功申請到退款?

男爵府

已收到電郵回覆會全數退回繳款之信用卡

伯爵府

lokjudy 發表於 23-9-15 14:28

me2

珍珠宮

lokjudy 發表於 23-9-15 14:28

...我未見到電郵...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hinhin_ma 發表於 23-9-15 20:05
...我未見到電郵...

見人分享
attach0/tmp/php87NvWc
放下自在

大宅

cattz288 發表於 23-9-15 20:10
見人分享

我都收到

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都收到

珍珠宮

cattz288 發表於 23-9-15 20:10
見人分享

...明日打去問下先... TKS

男爵府

刪除文章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊