自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

E

男爵府

大力大力 發表於 23-9-11 08:16
絕對認為、黃屍想香港死佔大多數、就算BK都係~

成日覺得自己係到講到大輪道理

旅神    發表於 23-9-13 09:53

男爵府

pauline_c 發表於 23-9-11 09:45
可唔可以積極 d 正面 d?日日閙黃屍,唔知邊度咁多黃屍比你鬧?
成日鬧年青人,喺度放負,年青人都怕咗你 ...

係,有啲人成日覺得自己好醒
久唔久上黎都見係到認叻

旅神    發表於 23-9-13 09:53

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

BBLOVEMAMA 發表於 23-9-12 21:55
係,有啲人成日覺得自己好醒
久唔久上黎都見係到認叻

男人偏多,係唔係咁樣比較保得住自尊心

男爵府

pauline_c 發表於 23-9-12 22:14
男人偏多,係唔係咁樣比較保得住自尊心

最怕男人仲C 9過啲C9

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得好難復甦。因為而家香港似乎支出大過收入好多好多。我直頭覺得香港好似嗰啲要一個人養四大長老,老婆同一堆仔女(來討債)的男人咁。

selinako^^    發表於 23-9-13 22:27

水晶宮

YEOMORGAN 發表於 23-9-12 23:13
我覺得好難復甦。因為而家香港似乎支出大過收入好多好多。我直頭覺得香港好似嗰啲要一個人養四大長老,老婆 ...

形容得幾貼切

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BBLOVEMAMA 發表於 23-9-12 22:56
最怕男人仲C 9過啲C9

男人唔C9 點泡BK十幾年、我更似貓有九命、插極都唔死、以後不如叫我不死鳥~

怕就唔好上來~

珍珠宮

大力大力 發表於 23-9-10 22:44
回歸後、 香港管治一塌糊塗、原地踏步30年、三代年青人被洗腦、佢地祗想著怎樣反中亂港、攬炒港人.......

...

其實我覺得你好似D阿伯。唔好意思。 我唔係話你老,而係你就係那種好多大道理,但人哋永遠好難同你溝通落去,大陸人話的:把天聊死。
因為明明想認真談論緊經濟,你又突然講五顏六色。
其實可能好多人都儘量避免帶有色眼鏡,儘量做到客觀,但你又一直提。

唔好意思,我屋企有些長輩就係咁,咁樣後生好難同佢講落去。永遠得佢講就係啱,人哋就係天真唔識嘢。。然後個長輩就覺得人地唔聽教

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

pauline_c 發表於 23-9-12 21:05
我判斷力有幾好,關你鬼事,要你嚟可笑?你嘅行為唔可笑?
淨係得你正確吖嘛!唔講喇!嘗試同你溝通太白痴 ...
你要原諒人哋喺呢度喺有任務嘅,不止一個。所以好懷念以前嘅香港、以前嘅BK。

已刪除用户

珍珠宮

2024年龍年勳章

YEOMORGAN 發表於 23-9-12 23:43
其實我覺得你好似D阿伯。唔好意思。 我唔係話你老,而係你就係那種好多大道理,但人哋永遠好難同你溝通落 ...

我都覺得佢偏激,成日講顏色,其實呢個post大部份回覆都好理性,主要講經濟。

本港經濟個人認為,短時間未必能夠復甦,甚至覺得香港會被邊緣化。

我有睇連登討論區,某程度都反映一些年青人心態,留意有d會強調自己係最後一代,數據上出生率係低,勞動人口持續減少,人口老化問題嚴重,其實對社會發展係唔理想。

只是個人意見。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

一隻鴨鴨 發表於 23-9-13 00:39
我都覺得佢偏激,成日講顏色,其實呢個post大部份回覆都好理性,主要講經濟。

本港經濟個人認為,短時間 ...

如果了解經濟、就知道是離不過政治~

大國博弈、涉及經濟同政治~

至於顏色暴亂、這令正常香港人、一生難忘、一生不會忘記~

現在社會一些人想洗白、叫人唔好再提、但又帶風暗地裡想搞事~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆樓主:

B,要10年8年先可以recover

伯爵府

一隻鴨鴨 發表於 23-9-13 00:39

本港經濟個人認為,短時間 ...
嗰班人雖言語粗鄙,但大部分都有常識,分析問題有邏輯。

複式洋房

pauline_c 發表於 23-9-11 09:45
可唔可以積極 d 正面 d?日日閙黃屍,唔知邊度咁多黃屍比你鬧?
成日鬧年青人,喺度放負,年青人都怕咗你 ...

講得好! 而家講梗經濟, 成日講顏色。

子爵府

大力大力 發表於 23-9-12 23:31
男人唔C9 點泡BK十幾年、我更似貓有九命、插極都唔死、以後不如叫我不死鳥~

...

一有交嗌, 興奮得你丫,
宜家仲講到明叫人唔好上黎添, BK 幾時變左私竇, 有人可以出逐客令.

成日話人黃話人反中, 我覺得你先係潛伏係BK既鬼, 唔搞到BK變死場唔心息... 又唔怪得你咁興奮, BK又真比你掃到七零八落, 你好快任務完成可以返去領功.

978212    發表於 23-9-13 11:12

水晶宮

旅神 發表於 23-9-13 09:52
講得好! 而家講梗經濟, 成日講顏色。

有時太集中喺執著上面,會忽略重要同要處理嘅嘢,更難講復蘇興旺。
活喺過去嘅人,由得佢留喺過去,佢本來就係唔知點解由清朝穿越到嚟現代。唔知講嘅洗白係唔係講我,不過我無嘢要洗白。唔開心係有過,發生咗嘅嘢係歷史,無嘢可以變。我仲要生活,希望搵吓有咩有建設性嘅嘢可以做,令前面更美好。大圍經濟,我好渺小,無咩可以做,只可以諗吓點樣過得安好少少。

旅神    發表於 23-9-14 08:37

男爵府

978212 發表於 23-9-13 00:10
你要原諒人哋喺呢度喺有任務嘅,不止一個。所以好懷念以前嘅香港、以前嘅BK。
...

原來bk有咁多明白人,好多唔夠人拗就搬d顏色出來,黃呀,黑呀。歲月靜好是人既主觀心理,但是大自然就是一個循環,而個循環呢,唔可能永遠停留係歲月靜好果part, 就好似生老病死咁,你冇得同大自然對抗,你話你唔會老,但事實是有可能嗎?

伯爵府

Dylanli2017 發表於 23-9-13 10:37
原來bk有咁多明白人,好多唔夠人拗就搬d顏色出來,黃呀,黑呀。歲月靜好是人既主觀心理,但是大自然就是一 ...
小心畀人話圍爐。我有時都懷疑佢哋參加過學習班,基本統一方法,將任何事物扯向咩色革命,咩暴,咩都喺美國佬背後搞鬼,想精準投餵我哋,好彩香港冇牆。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊