自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

分,繼續落去都係浪費你嘅青春,老老實實,除非你係富婆,唔係女人年齡越大可選擇範圍就越細,男人一日未死一日仲可搵到個廿歲嘅,所以快D放過自己搵過第二個,唔好吊死係棵爛樹度!

水晶宮

BK Milk勳章

karkarman.chan 發表於 23-9-12 16:09
同男朋友拍左十年拖,過多幾年就四十,近呢幾年多次向對方暗示想結婚,但佢一直話未好,唔想咁急,想打拼多 ...

你好需要結婚生小朋友?
如果係咁應該一早就要結婚,
依家已經係高齡產婦,
你响到浪費自己時間,

怕搵唔到第二個?
你好需要有男人?
如果係咁就維持現狀吧

男爵府

karkarman.chan 發表於 23-9-12 16:09
同男朋友拍左十年拖,過多幾年就四十,近呢幾年多次向對方暗示想結婚,但佢一直話未好,唔想咁急,想打拼多 ...

佢對你係騎牛搵馬,食之無味棄之可惜!除非你有大嘅改變, 想逆轉嘅話,你可以試下以下幾點

1. 增廣見聞睇多啲書(幫到佢事業就更加好啦) 男朋友問你乜都識,加埋友共情能力, 陪佢有喜怒哀樂, 成為到佢嘅靈魂伴侶

2. 學穿衣搭配展現自己最美嘅身段, 學化妝令自己個樣更加立體

3. 返興趣班識多啲朋友, 擴闊社交圈子, 製造危機感, 同男同學或者阿sir影下相, 之後可以同男朋友講,有個男同學好煩,成日都約我出街。

4.佢搵你時扮得靚靚, 開開心心+撒嬌,每次見面唔同造型更加有新鮮感, 做一個溫柔體貼嘅女人

男爵府

戀愛只係人生嘅一小部份, 千祈唔好戀愛腦,身在情中不動情, 嘴甜心狠! 男人愛唔愛我都好幸福, 我有冇你, 我都好快樂

花若盛開,蝴蝶自來,人若精彩,天自安排! 以綻放的花朵來比喻人生,讓自己不斷成長、學習,當你具備了高智慧和超級本領,不需要刻意追求,欣賞你的貴人及美好事物,便自然會被吸引而來!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

人生有幾多個十年 況且女人青春有限 俾我唔會等

大宅

yurijm 發表於 23-9-12 16:15
既然男朋友講到咁冷漠
我係你就舖排分手
唔會特別講分手,但平日注意打扮
系呀, 要為自己打算, 女人青春有限, 甘拖住唔結婚, 一年又一年都唔系辦法

大宅

價值觀唔同 佢應該係不婚主義者

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

onlam2005 發表於 23-9-13 12:06
早前睇開嗰KOL 咪拍咗10年拖都分手.
似係男方無計劃將來.
女仔分手後就買樓買車.

小花?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

hinhin_ma 發表於 23-9-13 13:07
唉...又是5見左個樓主....

部份新會員好興開完個post就潛水,都唔知係咪又係記者攞料

珍珠宮

2024年龍年勳章

cecelc 發表於 23-9-13 16:38
部份新會員好興開完個post就潛水,都唔知係咪又係記者攞料

我都覺得似似地

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

人生無幾個10年,我14歲已拍拖,拖住咗10幾年,最後分手,好彩分手時都無30

公爵府

2024勳章

banki00 發表於 23-9-12 20:02
我就唔建議慢慢分,不是道德問題,而係睇樓主性格,之前分過幾次都心軟,無可能慢慢嚟會分到手。

我覺得 ...

同意你所講, 一係留一係分, 絕對唔會騎牛搵馬, 萬一遇到合適既, 但知你有男朋友就可能冇左個機會了, 朋友知你有男友都唔會介紹比你, 機會又細左

大宅

大家價值觀同方向唔同就無謂一齊, 生b 唔係咁容易,襯仲未四未都仲有機會搵過個。 一齊得十年我諗佢都習慣晒對你無晒火花,拖得就拖。係愛你既一早有計劃,唔使開到口要迫婚就冇乜意思.呢個世界冇話冇咗邊個唔得, 只係你習慣咗有個人,世界好大,出去創下吧,就算無男人唔會死既,一個人都可以過得自在

大宅

uniting 發表於 23-9-13 10:54
我識有d人一直無結婚,但生活如同老夫老妻,所以就係睇你點諗,我覺得佢可能講得比較現實,但又無錯,趁而 ...

有冇搞錯!??
咁都覺得無問題??生仔係為左想同另一半組織家庭,所以先要結婚,唔結婚點解要同你生?去雪卵唔好!

水晶宮

再過幾年佢都唔急,事業都無起色,你又點算?
你自己心中有數,好同意有人提議你識下新朋友,一來比機會自己,二來比機會你男朋友,認清呢段感情,可能佢都覺得你識過第二個會得到幸福呢
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

回覆樓主:

一係分手一係結婚,女人不好浪費曬自己青春,!

子爵府

uniting 發表於 23-9-13 10:54
我識有d人一直無結婚,但生活如同老夫老妻,所以就係睇你點諗,我覺得佢可能講得比較現實,但又無錯,趁而 ...

緊係不是一個儀式。法律地位好唔同,因此錢銀分別可以很大架。如果男方有家底更大,结婚對女方安全感大好多。

公爵府

回覆樓主:

快快分手、 男唔想同你結婚!

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

adaleung717 發表於 23-9-13 12:31
咁多個留言, 我唔知你會唔會有緣睇到我呢個留言, 但你情況真係好似我朋友, 不過我覺得分唔分手, 係取決於你 ...
同意,入口錯左好難到想去嘅目的地,就算去到都可能經過九曲十三彎!

大宅

好似冇乜前景咁,又唔講真話肯定仲有其他原因,冇的話佢就逃避緊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊