自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

想大家有無建議或者提醒可以比我?
諗住同小朋友去台北新樂園, 見隔離有個科學館, 應該分兩日去定係可以一日去曬?
九份十份平溪菁桐+放天燈
搵日去西門町食野
仲有無咩景點推介同小朋友去?
想食魯肉飯, 飲珍珠奶茶
入台証會上網填
會買定大人同小朋友看門藥
上網卡有無話邊隻一定唔好用?
台灣生果係咪可以帶返黎香港?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Queenyu 發表於 23-9-12 20:29
諗住同小朋友去台北新樂園, 見隔離有個科學館, 應該分兩日去定係可以一日 ...

我包左一日小黃,野柳地質公園,九份十份,黃金瀑布,陰陽海,最後一站放完天燈返程酒店

水晶宮

諗住同小朋友去台北新樂園, 見隔離有個科學館, 應該分兩日去定係可以一日 ...

台北新樂園同科學館應該一日都可以了
去埋動物園搭貓空纜車啦,唔錯
上網咭去到個面機場買啦,大哥大或遠傳兩間都可以

大宅

小朋友幾大呀

侯爵府

2023年兔年勳章

動物園睇熊貓,企好近睇得好清楚!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

別墅

如果小朋友貪玩, 由佢去台北新樂園玩成日好過
第日將科學館同天文館一齊去
可以搭架車去野柳玩海洋世界都唔錯, 有SHOW 睇, 又有PLAYHOUSE 玩, 其中一個大人可以出去買定手信
台灣生果可以帶返香港, 不過香港生果就好似唔帶得去台灣

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Strawberrys 發表於 23-9-12 20:46

係呀,團團圓圓
attach1/tmp/phpRHLvIu
attach2/tmp/phpF0hMoQ
attach3/tmp/phpHPhg5b

彩鑽殿

Strawberrys 發表於 23-9-12 20:46

係呀,團團圓圓
attach1/tmp/phpO38DGV
attach2/tmp/phpB0eYrB
attach3/tmp/phpME9wdh

彩鑽殿

博物館
attach1/tmp/phpnFh0aK
attach2/tmp/phpEcLXHk

男爵府

小朋友7歲,上個月去新樂園好岩玩,所有機動都玩到,玩埋水,唔夠時間去科學園

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

利申疫情後無去過
放天燈,九份十分,建議包車,唔好揀假日否則連山都迫唔上,平日就好安排好多,去Klook果d望下一日點安排(我自己就無去過十分瀑布,猴狪九份十分菁桐平溪黃金瀑布博物館我都去過,十分放天燈都好方便,一落車隔離已經可以放)
可以預一日去貓空,坐纜車上山行吓飲吓茶,再坐落動物園,一路睇動物一路行落山,搭捷運走
小朋友幾大?去鶯歌玩淘器平靚正(如果等唔到拎成品,寄返香港就貴d)

伯爵府

回覆樓主:

1日 包車九份十分青桐
1日新北樂園
1日動物園
1日北投淡水,以前有得租單車
2日1夜 包車宜蘭釣蝦蠟筆博物館...
日頭行程,夜晚夜市/西門町

珍珠宮

其實係九份十分,唔係十份,曾經有台灣人同我講好奇怪點解咁多香港人幫佢地個地方改名,佢話大家都用繁體字,冇理由分唔到

男爵府

去台灣有得抽獎。小朋友都可以抽。

https://5000.taiwan.net.tw/

洋房

邱悠月 發表於 23-9-12 22:47
1日 包車九份十分青桐
1日新北樂園
1日動物園
北投淡水主要係玩D咩?

別墅

台北新樂園一定要買任玩, 如果小朋友夠大可以有好多GAME 玩
科學館都幾多野睇, 值得去既
除左魯肉飯, 飲珍珠奶茶, 我覺得台灣打邊爐都幾抵, 大人2百幾蚊就可以食牛食海鮮, 食生果, 食雪糕, 香港同級要成3-4百先得
生果可以帶, 不過怕焗熟就HAND CARRY, 鍾意食可以成箱買再寄倉
無記錯去KLxxk 買門票好多時平過現場買

侯爵府

2024年龍年勳章

桃園果邊有outlet+水族館, 可以去一日

大宅

我幾年前同家人去九份十份,係包車,點到點方便得多,尤其有老人家同小朋友,行到攰上車又可以恰一恰,性價比高

洋房

pomanlife 發表於 23-9-12 20:34
我包左一日小黃,野柳地質公園,九份十份,黃金瀑布,陰陽海,最後一站放完天燈返程酒店
...
一日去曬會唔會好趕?

大宅

去台北系差唔多呢類行程 hea下hea下 輕輕鬆鬆差下電放幾日假放鬆心情 唔錯啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊