自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Elsa媽咪 發表於 23-9-26 13:26
我記得佢嚟M時147,148左右,依家已12歲152,153左右。
當時有睇專科醫生兩年左右,醫生已講照完骨結果只有1 ...

請問睇咗什麼專科,又可以照骨齡?
依家仲有冇長高?
除咗運動同早瞓,仲有咩方法?

男爵府

LoveCorgi2 發表於 23-9-26 13:34
請問睇咗什麼專科,又可以照骨齡?
依家仲有冇長高?
除咗運動同早瞓,仲有咩方法?

當時驚得濟帶佢去睇政府門診,同醫生講我女嚟M,醫生話有D早,轉介去政府專科。
之後就排期照骨齡起聲波,結果都話正常,我女照完本身九歲,骨齡係十歲,最後一次覆診仲比個專科醫生串話,九歲嚟M係正常,都唔知點解仲要照呢樣照個樣,當時係笑笑口講(高招)。

珍珠宮

Lamtam 發表於 23-9-26 13:22
唔好意思,問多少少,嚟咗1年高咗3cm?
我自己諗唔明,而家多咗小朋友9-10歲左右M,大部分都係得14x cm. 如 ...

做運動堅有效,唔好錯過黃金機會

男爵府

anitapooh41 發表於 23-9-18 00:01
好媽媽
當年我笫一次來經(12 嵗)我媽厭惡的態度我記憶猶新
佢憎囡 但自己又係女人

身同感受 me too
初經時說了一句大吉利是 做鷄嘅女人才穿胸圍
點解咁講?因為唔想花任何錢去女兒度

伯爵府

Stella.b 發表於 23-9-26 19:15
身同感受 me too
初經時說了一句大吉利是 做鷄嘅女人才穿胸圍
點解咁講?因為唔想花任何錢去女兒度

永遠珞印在❤️中

水晶宮

Elsa媽咪 發表於 23-9-26 13:57
當時驚得濟帶佢去睇政府門診,同醫生講我女嚟M,醫生話有D早,轉介去政府專科。
之後就排期照骨齡起聲波, ...

正常都唔想小朋友咁早黎m嘅!
我自己5年級黎m,所以我生得好矮,我女都應該同我一樣,認命吧,健康就得了!

複式洋房

babemom 發表於 23-9-18 01:45
你說得對,我同我老公講,我盡孝,佢不領情,所以我將來不會落地獄,只是我人生中,欠缺這方面(母愛)是 ...

明白你所講,咁多年你一定好難過,尤其是佢對你妹妹都正常,即係不是單單因為重男輕女,感覺更難受,又唔知做錯乜嘢會咁樣,但我相信每個家人之間都有多世嘅緣份先會做到家人,如果你願意,今世試下修和佢,至少盡了力,好過有朝一日老人家百年歸老,你乜都無再做,可能會更遺憾。

男爵府

stars8888 發表於 23-9-17 22:59
女10歲第一次經期,因為嚟左10日完,隔咗兩個禮拜又嚟,想搵個醫生睇吓,請問應該睇咩科先好?謝謝解答
...

揾個婦科女醫生

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊