自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

尖沙咀一間印尼食店的老闆,因負評與食客爆發罵戰,該食店老闆回應相當進擊:「我接到你依個『客人』算唔算中伏?」「請你唔好再黎啦,搵你80幾蚊慘過做雞。」

事件在網上引發熱議,有網民表示:「唔怪得無人(喺)香港消費。」

好認真睇晒全文,老闆好寸嘴
https://www.stheadline.com/social/3274098/%E5%B0%96%E6%B2%99%E5%92%80%E5%8D%B0%E5%B0%BC%E9%A3%9F%E5%BA%97%E8%80%81%E9%97%86%E8%BE%B1%E7%BD%B5%E9%A3%9F%E5%AE%A2%E6%90%B5%E4%BD%A080%E5%B9%BE%E8%9A%8A%E6%85%98%E9%81%8E%E5%81%9A%E9%9B%9E-%E4%BB%B2%E6%9C%89%E6%9B%B4%E9%80%B2%E6%93%8A%E5%9B%9E%E6%87%89Juicy%E5%8F%AE
attach0/tmp/phpM1U1kR

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講野咁難聽。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

今時今日既服務態度

侯爵府

回覆樓主:

咁你去做雞啦

opclk99    發表於 23-9-20 02:38

男爵府

syne403 發表於 23-9-19 16:01
尖沙咀一間印尼食店的老闆,因負評與食客爆發罵戰,該食店老闆回應相當進擊:「我接到你依個『客人』算唔算 ...

想睇下佢點做雖(emoji)
快樂的甜芋快樂的甜芋

珍珠宮

尖沙咀一間印尼食店的老闆,因負評與食客爆發罵戰,該食店老闆回應相當進擊:「我接到你依個『客人』算唔算 ...

其實都要睇下個客講過乜野

如果係無理取鬧同態度極差,80蚊真係唔係多,如果客奄奄尖尖又係麻煩

不過老闆真爆,敢鬧返個客

大宅

回覆樓主:

咁即係講佢自己做咩

子爵府

小mama 發表於 23-9-19 16:08
其實都要睇下個客講過乜野

如果係無理取鬧同態度極差,80蚊真係唔係多,如果客奄奄尖尖又係麻煩

睇下個客咩態度啦,唔係客人就係是對哂的,我是食客都見過好多食客都是西客,呼呼喝喝奄奄尖尖,幫襯幾十蚊以為自己響半島咩,抵比人鬧嘅

珍珠宮

哈比族 發表於 23-9-19 16:21
睇下個客咩態度啦,唔係客人就係是對哂的,我是食客都見過好多食客都是西客,呼呼喝喝奄奄尖尖,幫襯幾十 ...

睇內容,個客逐樣挑剔,印尼食品普遍係甜,即係好似泰國野係辣一樣
我食唔到辣既,咪唔入去囉,唔會食完先話人地整咁辣做乜

講真幾十蚊唔岩食咪算囉

伯爵府

2024年龍年勳章

有時0的客真係千奇百怪都有

珍珠宮

哈比族 發表於 23-9-19 16:21
睇下個客咩態度啦,唔係客人就係是對哂的,我是食客都見過好多食客都是西客,呼呼喝喝奄奄尖尖,幫襯幾十 ...

我又會覺得掉返轉啲客做老闆,遇著同自己一樣既客,唔知佢地會唔會還拖

瑪瑙宮

客都可能好有問題.

見過有 d 又要幫襯又要攪人地, 少少野嘈一餐, 你唔好黎幫襯喇唔該.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

起香港食到餐唔好食既真系好平常,因為好食既食店越來越少,正常下次唔去就算,唔會講D咩,除非你果餐一人2千,可能會呻2句,話比個老闆知我下次唔會再黎。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實食物味道真係好主觀,一間店真係容不下一個負評?個客把自己意見說出來,大家都可以看到,如果認同味道偏甜可接受就會去,唔想食甜就唔去,唔信一個負評會令間店關門,但店主咁ge態度,講真唔去無損失,點知下次罵的是不是自己?只可留正評的店,說明自己想改進。

珍珠宮

我都睇晒內文,食客嘅批評唔算過份,都係好客觀嘅講下當時情况,但店主回覆真係幾串。 店主及後删除罵戰回應改為道歉,希望店主明白無加一唔代表可以對食客相當無禮。

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 23-9-19 16:50
客都可能好有問題.

見過有 d 又要幫襯又要攪人地, 少少野嘈一餐, 你唔好黎幫襯喇唔該. ...

你睇左內文就知道個客唔似西客。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

雖然我都鍾意返大陸食多啲,但個客又真係咁好心機寫長文去負評人,真係都幾。。。。乞人憎

珍珠宮

好媽媽勳章

真可惜,呢間店以前仲係叫峇里餐廳的時候,舊老闆很好人很和善,經常和客人閒話家常。第二代繼承了食物的美味,卻不能(emoji)傳上一代的人情味,真令人唏噓!

珍珠宮

玩具勳章

華妹妹 發表於 23-9-19 16:05
咁你去做雞啦

男爵府

華妹妹 發表於 23-9-19 16:05
咁你去做雞啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊