自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

幸運地生左2個可愛既寶貝,
有個算不錯既老公, 大家都健健康康可以做想做既野
人到中年先體會到健康是無價同最重要的, 不論生理上心理上, 自己還是身邊人
係一切事物既基石

子爵府

最幸運係上天俾咗呢幾個兄弟姊妹我

珍珠宮

糊裡糊塗從文轉工
傻裡傻氣踏進高科
毫無計畫搬家回國
感恩遇見鐵桿盟友
一路走來運氣不跩

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

三年前做完切除部份肝臟手術,醫生帶來喜訊,化驗結果係良性(手術前CT睇片評估好大機會係肝癌二期)

男爵府

回覆樓主:

生咗個又乖又叻既仔,功課考試白動波,從來冇補過習考入名校天才班。好多人話如果好似我個仔咁 生多幾個都唔怕。
不過個天係公平既之後生咗個女,日日教功課 嘔血

別墅

回覆樓主:

有父母照顧養大
C6在大陸靠爺爺嫲嫲養大,父母(手抱時已離婚,媽移民來港,爸住同一條村但另組家庭)故意唔理佢,基本上冇畀過錢養佢,導致佢14歲輟學靠自己打工養自己!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我的幸運已經由我媽給了我,再也沒有了

公爵府

虎到金來勳章

shirley784 發表於 23-9-22 15:24
唔計揀左你c6 你人生幸運既事係邊件事

我諗我人生幸運既事 , 係 1x 年前 , 公司抽獎 , 中左部 not ...

有個好上司 咁多年都好照顧我,我比好多同事幸福!因為我努力係有人賞識,認同

珍珠宮

回覆樓主:

我人生最幸運既事就係生左個好乖既女

男爵府

成績唔係最好但揾到份安穩嘅工,有好老細及同事,相信可以做到退休。

子爵府

學歷唔高,懵懂懵懂入咗間大公司,由低做起,人工穩定,福利好,工作應付到,以學歷黎講,人工算ok
再識埋bf,揾到人生伴侶

珍珠宮

回覆樓主:

有好錫我嘅屋企人,特別係我老豆,我係好大個先知,原來我嗰輩好少有爸爸係咁錫女。後來識到可以互相扶持嘅老公,生咗個幾聰明同幾聽教嘅仔

YOGISOELMO    發表於 23-9-22 20:03

大宅

最慶幸能夠做到BK會員

FJmom    發表於 23-9-23 01:40

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

幸運呢個詞係我人生冇出現過
我一路都覺得自己係黑仔王
唯有知足啲 屋企人健康齊晒人就已經好幸運

子爵府

2024年龍年勳章

擁有無條件愛錫我既父母

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

shirley784 發表於 23-9-22 15:24
唔計揀左你c6 你人生幸運既事係邊件事

我諗我人生幸運既事 , 係 1x 年前 , 公司抽獎 , 中左部 not ...

唔洗同99住

有阿媽陪坐月

算唔算係呀?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

anniekayan 發表於 23-9-22 19:41
擁有無條件愛錫我既父母

X2

男爵府

幾個月前,都會覺得有埋另一半陪,已經好開心,不過之後已經打消晒依個意慾。
都係選擇唔靠人陪嚟幸福,保障啲。當然尊重其他人堅持想。

BTW
簡單啲:一邊食雪糕,一邊睇戲,要80至00頭港產片/西片,尤其90年代頭至中。
打街機模擬器,以前中學晚晚冒住第二日會遲到險,都要去機舖玩。

一諗起上述嘅簡單小幸福,個心就會好熱。

複雜啲,就想第時同個親戚去外國移民,暫時諗住去意大利或者PROVENCE,再唔係就BLUE MOUNTAIN/TRINIDAD開開心心過生活。

次次諗起就成身熱血沸騰
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

男爵府

回覆 bubblegummy 的帖子

咁又係啊,有健康已經好好。
希望個個人都身體健康啦。

日常生活,試吓發掘,可能都會發現到小幸福,例如見到好靚嘅日落咁,由細到大都會忍唔住望一陣。
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

男爵府

回覆 姸媽 的帖子

又係啊,
靚唔靚唔緊要啊,叻唔叻都唔洗好介懷,
最緊要心地好,
可以關心有需要嘅人,盡力為佢哋解困,
已經非常開心。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊