時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

白色是以色列,國土大幅增加。那麼這些土地原來是屬於誰呢?巴勒斯坦呀!
如果美國沒有雙標,而用對俄羅斯和以色列一樣的標準就好了
有個笑話:記者問拜登,你對A國出兵佔領B國國土有什麼看法?拜登以為A國是俄羅斯,便說:A國是侵略者,我們會制裁A國。記者更正話:A國是以色列,B國是巴勒斯坦。拜登堂場面紅過耳,倖倖而轉身離開

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 23-10-8 11:47

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

車、佢即刻扮痴呆囉

寶石宮

2024年龍年勳章

KKLLYang 發表於 23-10-8 09:11
白色是以色列,國土大幅增加。那麼這些土地原來是屬於誰呢?巴勒斯坦呀!
如果美國沒有雙標,而用對俄羅斯 ...

幸福可以好簡單

伯爵府

唉,何謂公義

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

今次,就睇到中東不同國家終於都開始團結一起,唔好比尾國狗以色列再狐假虎威

男爵府

1988 年巴勒斯坦先立國?

子爵府

巴1947年被聯合國劃定嘅界限已經少咗咁多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

賤國
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

以色列炸人地無數次自己唔提喎

男爵府

回覆樓主:

美國係背後撐腰
睇到歐美如何雙標
邪惡又嘔心

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

以色列霸佔人哋國家並不停擴充版圖,被侵略的反被形容為恐怖分子, 歐美國家聲援以色列泯滅人性,嘔心之極!

珍珠宮

百年恩怨,猶太人四散時,生意成功又有錢,系西方國家支持下反去立國,已經住系果度既巴勒斯坦人就吾高興,但系以色列好打又有人撐腰,未發展到今時今日囉,其實西方國有心定無意下攪左好多蘇州屎,印度同巴基斯坦又系佢地亂畫國界,民族宗教衝突下攪到永無寧日

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

geminialing 發表於 23-10-8 10:30
美國係背後撐腰
睇到歐美如何雙標
邪惡又嘔心

所以可以解釋到、為甚麼以色列在中東那麽霸道、把巴勒斯坦國團團圍困、 巴勒斯坦國、是全世界最大的露天監獄。

操控美國的其實是猶太人!
https://blog.udn.com/mobile/kurich/6666126

美國《福布斯》雜誌2012年美國富豪排行榜顯示,前40名富豪中有21名是猶太人。因此,在美國流傳著一個笑話:猶太人不僅控制華爾街,統治好萊塢,甚至操縱美國的新聞媒介,甚至美國總統也是猶太人選出來的。

根據美國媒體對美國各個領域的影響力進行排名,占美國人口僅為3%的猶太人操縱著美國70%以上的財富,其在美國經濟、金融、政治、外交等方面有重大影響,是所有美國最強大勢力.........
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

減齡達人勳章

本末倒置就係老美嘅強項啦

子爵府

唔係以色列遭巴勒斯坦襲擊咩?巴主動襲擊以色列喎,又關以色列同美國事?!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

angiehouse 發表於 23-10-8 10:44
百年恩怨,猶太人四散時,生意成功又有錢,系西方國家支持下反去立國,已經住系果度既巴勒斯坦人就吾高興 ...

美國大力支持以色列、也有另外目的、因為可以賣大量軍火、給中東其他國家、以抗衡以色列~

美國政府一直、為軍工複合體、體華爾街精英控制~

美國雖然建國至今時間不算長,只有244年左右,卻有接近230年都在打仗。根據一些不太完全的統計,美國建國至今這短短200多年,已經至少打了134場戰爭。而在此期間,總共只有18年(根據統計標準不同,另外有17年和16年等等說法)美國沒有打仗,那麼美國這200多年究竟都在打些什麼仗?那10幾年沒打仗的時候又都在幹什麼呢?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

banbanmm 發表於 23-10-8 10:40
以色列霸佔人哋國家並不停擴充版圖,被侵略的反被形容為恐怖分子, 歐美國家聲援以色列泯滅人性,嘔心之極 ...

中東一向都係火藥庫,自古以來因為文化同宗教不同,不停有戰爭

巴勒斯坦人係勁慘,被以色列人侵佔土地,無家可歸,附近嘅敘利亞又係內戰十幾年

英美二戰開始不停干預中東國家,口講正義但其實不停加强地區衝突,佢地根本唔係尋求和平

男爵府

da-rosette 發表於 23-10-8 10:50
唔係以色列遭巴勒斯坦襲擊咩?巴主動襲擊以色列喎,又關以色列同美國事?!

...

大家就係討論緊呢件事的遠因/背景
幾十年來巴勒斯坦被欺壓所以作出反擊
你了解多d以巴歷史再討論

珍珠宮

回覆樓主:

拜登在表達美國的價值觀-雙重標準

首頁

尾頁

跳至