自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

老公係典型嘅金牛座!我成日都想買D好D既野比仔女,想盡量都揀有牌子,好正常渣嘛,佢話我浪費錢!例如阿女開學要個書包,我想買有牌子護脊嗰啲,佢又話唔洗!同埋阿女之前流感,但屋企得口探嘅探熱針,我咪買額探囉!佢又話我浪費無謂錢,搞到好嬲!佢唔知我照顧個女嘅苦心囉!

水晶宮

有經濟壓力?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

自己買,理得佢有咩意見

子爵府

你是什麼星座?

男爵府

金牛座吃好用好的,很少這樣

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

pauline_c 發表於 23-10-10 18:08
自己買,理得佢有咩意見

係呀

男爵府

JennyParker 發表於 23-10-10 18:04
老公係典型嘅金牛座!我成日都想買D好D既野比仔女,想盡量都揀有牌子,好正常渣嘛,佢話我浪費錢!例如阿女 ...
我會頂唔順依d 男人

大宅

2024年龍年勳章

點解初初你會揀佢?佢一定有樣野你係覺得好特別,呢d小事就自己搞掂佢就算啦

珍珠宮

畀面勳章

我會自己俾錢買,費事理佢

男爵府

回覆樓主:

我老公都係金牛,佢自己慳,對我地兩母子不薄

侯爵府

tasa 發表於 23-10-10 18:14

係喎,我老公好大洗,吃好用好,唔會慳

公爵府

書包好多時係推銷技巧,探熱針自用我都唔會用額探,覺得唔準。所以就呢兩件事,我唔覺得好大問題。有時錢係應駛得駛。

20170101    發表於 23-10-10 20:26

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

護脊書包都幾重架,我買咗個結果阿女嫌重冇用。

買額探不如買耳探,醫院/診所都係用耳探,額探怕唔準。

珍珠宮

tasa 發表於 23-10-10 18:14

+1~
尤其對愛鍚嘅人唔會手緊,最多慳自己(不過都盡量唔好

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

vivibabyvivi 發表於 23-10-10 18:26
護脊書包都幾重架,我買咗個結果阿女嫌重冇用。

買額探不如買耳探,醫院/診所都係用耳探,額探怕唔準。

B字頭嗰款?

侯爵府

樓主是全職媽媽?

男爵府

樓主你係唔係全職家庭主婦,冇收入?樣樣嘢都要老公批准先可以買?

如果你有返工有收入,你買呢啲嘢其實好少錢,如果自己想買好D 俾小朋友,咁咪自己出錢,其實呢啲都係有限錢…

唔需要為呢啲小事嘈交激氣

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

pomanlife 發表於 23-10-10 18:27
B字頭嗰款?

你問書包?

彩鑽殿

heilok 發表於 23-10-10 18:25
書包好多時係推銷技巧,探熱針自用我都唔會用額探,覺得唔準。所以就呢兩件事,我唔覺得好大問題。有時錢係 ...

探熱針我都唔用額探紅外線嗰啲,比小朋友探好快玩完,買電子口探既

子爵府

做人父母總想將最好嘅俾小朋友
好彩我老公價值觀同我一樣
就算小朋友大得快
佢都唔會阻止我買幾千蚊一件嘅羽絨俾小朋友
所以你真係要同老公傾下
否則會成日鬧交

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊