自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

一向出街染深啡,但近呢一年染咗四五個月後,長白髮已經生番出黎,底層變番本身自己果隻黑色,但面最外層仍然啡色或變淺啡,等極都唔見佢變返本身隻黑色。係咪因為頭髮已經傷左?定係本身嗰隻染髮劑唔好?需要做啲乜嘢treatment補救? 有染開髮既你地,係咪都係咁嘅情形?頭髮會越染越淺色?

侯爵府

出街染,應該揀邊款冇咁傷髮?

侯爵府

HappyHappyMa 發表於 23-10-13 09:46
出街染,應該揀邊款冇咁傷髮?

我自己買完去比髮型師攪。

複式洋房

正常如果唔係漂頭 應該唔會越嚟越淺

侯爵府

Minnacat 發表於 23-10-14 01:51

請問你買邊隻?可以參考吓嗎?

侯爵府

SophiaaaWongg 發表於 23-10-14 02:16
正常如果唔係漂頭 應該唔會越嚟越淺

咁又唔係話真係好淺色,只係底層已經變番黑色,面嗰層可能染得多,覺得啲頭髮好暗啞同埋仍然係啡啡地色,冇變黑,可能年紀老咗唔知有冇關係。所以想問吓其他有染開髮嘅姊妹,係咪都有咁嘅情形?

侯爵府

HappyHappyMa 發表於 23-10-14 14:35
請問你買邊隻?可以參考吓嗎?

看看這個我在iHerb 上發現的商品。 https://www.iherb.com/pal/referral/HBC1323/pdp?productId=5113&rcode=HBC1323&utm_medium=appshare

我買呢隻
attach0/tmp/phpWpw337

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Minnacat 發表於 23-10-14 01:51

通常啲師傅都唔敢用個客買嚟嘅產品, 染髮又好、做facial又好, 怕有乜閃失, 個客要佢揹飛

侯爵府

ChloeMa 發表於 23-10-14 15:44
通常啲師傅都唔敢用個客買嚟嘅產品, 染髮又好、做facial又好, 怕有乜閃失, 個客要佢揹飛
...

可能我幫襯左佢十幾廿年,但我聽佢講佢好多客都係自己帶去,因為我地有d用有太多化學劑果d好易敏感,我帶去果d都係自己係屋企試過。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊