自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

kiss me睫毛膏係咪最好用?
另外睫毛膏係普通卸妝油卸都可以定要用d較特別產品卸?

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

聽過好多網友話好,於是買了來試,覺得麻麻地,主要係d液好似無乜咁,掃好多次才上到滿意。
比我用開的fibrewig差。Fibrewig掃一下已經好長好濃。

男爵府

睫毛膏我唔算用過好多隻, kiss me效果係幾好,
不過我油眼幾個鐘之後上下眼皮都會有少少黑,
但唔嚴重, 唔處理都唔會好核突既, 用紙巾抹下就唔覺,
我平時化開淡妝, 鍾意個妝乾淨自然d既就覺得dejavu好d,
全日出街返到屋企脈皮少少都冇黑

好多睫毛膏包裝都寫明溫水可卸, 我冇試過就咁用水卸,
用普通平時卸塊面既卸妝水/油卸埋睫毛膏都冇問題

男爵府

mafa091011 發表於 23-10-13 15:33
kiss me睫毛膏係咪最好用?
另外睫毛膏係普通卸妝油卸都可以定要用d較特別產品卸?
...

我覺得難卸已經最大問題 睫毛都甩唔少

水晶宮

畀面勳章

mascara用過好多,有平有貴,以前平嘢loreal有隻好好用,但已經冇出,貴野就YSL好用!

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

唔係
我覺得MAJOLICA MAJORCA最好

大宅

野原美冴 發表於 23-10-13 15:47
聽過好多網友話好,於是買了來試,覺得麻麻地,主要係d液好似無乜咁,掃好多次才上到滿意。
比我用開的fibr ...

我都覺得呢隻好好用,又唔會整到對眼變熊貓,又易卸。

子爵府

回覆樓主:

kiss me 要睇用邊隻,有啲一般

我覺得dejavu 同 motemascara 好用,m 字有隻超幼掃頭,擦到根根分明,係其中一枝我可以用到無晒液嘅

公爵府

唔好用,啲睫毛膏太重身,已抹走多餘,但都重到好易dup

男爵府

呢排鍾意用Helena Rubinstein
Water proof 的mascara 用眼部卸妝液會較好

洋房

IHateSummer 發表於 23-10-13 18:03
唔係
我覺得MAJOLICA MAJORCA最好

X2

男爵府

呢支 iherb 買 好用 我已經用咗2支 幾十蚊一支 用暖水就可以缷 搽上去 又黑又長
attach1/tmp/phpdvtXdn

子爵府

KissMe對我油眼人係非常之差,本身太濕又唔夠輕身,極速熊貓眼,搽咗兩次掉咗。

開架買嘅日本牌子,幾乎用過曬,覺得最自然又有效果冇乜甩色嘅,我亦會回購,係Kate嘅睫毛打底、ettusais Curl Keep Mascara Base呢兩款產品都好特別,基本上可以代替睫毛液用,根根分明,自動捲上,又靚又立體。ettusais Eye Edition Mascara都勁好用,顏色特別又靚又好搽,持久又易卸。

大宅

VenusSasa 發表於 23-10-13 21:38
呢支 iherb 買 好用 我已經用咗2支 幾十蚊一支 用暖水就可以缷 搽上去 又黑又長

...

我都係用佢,唔駛夾,眼睫毛會蹺起

子爵府

hchu06 發表於 23-10-13 22:50
KissMe對我油眼人係非常之差,本身太濕又唔夠輕身,極速熊貓眼,搽咗兩次掉咗。

開架買嘅日本牌子,幾乎用 ...

kate 白色打底嗰支真係掂。講開打底,loreal 有支 double extension 藍白色嗰支打底都好用,但最衰無得單購

大宅

野原美冴 發表於 23-10-13 15:47
比我用開的fibr ...

請問喺邊買,易卸嗎?

大宅

owla 發表於 23-10-13 15:51
睫毛膏我唔算用過好多隻, kiss me效果係幾好,
不過我油眼幾個鐘之後上下眼皮都會有少少黑,
但唔嚴重, 唔處 ...

dejavu喺邊可以買到?我都係油眼同想自然d

大宅

bubblegummy 發表於 23-10-13 18:35
kiss me 要睇用邊隻,有啲一般

我覺得dejavu 同 motemascara 好用,m 字有隻超幼掃頭,擦到根根分明,係其 ...

請問兩款邊度買到?

大宅

VenusSasa 發表於 23-10-13 21:38

...

用暖水可以卸到?咁好似好方便 但係咪keep到一日?

子爵府

bubblegummy 發表於 23-10-13 23:07
kate 白色打底嗰支真係掂。講開打底,loreal 有支 double extension 藍白色嗰支打底都好用,但最衰無得單 ...

我係用Kate Lash Former EX Clear Black, 講靚就Ettusais打底更靚,但係Kate真係完全唔甩,而且比較glossy, 我去日本旅行都買咗限量版新色。Kate Pentel掃頭Sharp Liner EX又係無敵好用,超級平靚正
attach1/tmp/phpXqxJCT

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊