自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我係買 CX+ 行李 比印尼姐姐,
佢係咁多謝我

公爵府

回覆樓主:

唔使理佢. 佢有要求、 你可以唔接受!

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

Fayefate02 發表於 23-10-19 14:43
工人姐姐年尾約滿後就菲律賓,琴晚同佢商量緊買機票嘅嘢時,佢話啲sisters都係坐啲中高價位航空公司,主動 ...

我以前買普通航空,有行李有餐,唔會買廉航,因我都唔會坐,佢無特別要求。如果佢要求,我會叫佢自己比差價,佢ok咪幫佢買。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

工人姐姐年尾約滿後就菲律賓,琴晚同佢商量緊買機票嘅嘢時,佢話啲sisters都係坐啲中高價位航空公司,主動 ...

我個要求坐CX

侯爵府

2024年龍年勳章

如果做得好,就豪畀佢,反正都約滿,大家好來好去,會加份禮物送別

大宅

我嗰個完約走,都係要求多多,話唔好飛泗水,因為離家遠,係都話要直航飛Bali, 又話一定要星期六日(emoji)
我費事佢完約前玩嘢所以叫agent嗱嗱林買咗就算。工人見個時間係夜晚,又問我可唔可以改時間,我梗係話唔得啦,諸多要求(emoji)

伯爵府

Haha, 叫佢sister 顧主sponcer 佢

大宅

我姐姐年尾都要返鄉下,但年尾啲日子多數都唔平。不過我上網搵到大灣區航空家陣開始飛埋馬尼拉,最貴都係千零蚊左右

珍珠宮

回覆樓主:

以前工人住印尼泗水,佢話一定一定要坐CX,因其他要轉機,如果唔係,不續約呀

大宅

大姑娘 發表於 23-10-19 14:45
問佢係咪想要first class?

珍珠宮

2024年龍年勳章

karshing 發表於 23-10-19 18:10
以前工人住印尼泗水,佢話一定一定要坐CX,因其他要轉機,如果唔係,不續約呀
...

如果做得好都要就佢,好工人難求
我記得送走瘟神係無買直航,叫佢轉機比多一日膳食津貼佢慢慢等

大宅

回覆樓主:

我以前個姐姐不肯坐cebu, 看著她幫手照顧小朋友份止, 所以我比她坐國泰(工人飛貴 cebu 一些)

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

工人姐姐年尾約滿後就菲律賓,琴晚同佢商量緊買機票嘅嘢時,佢話啲sisters都係坐啲中高價位航空公司,主動要求自己都要坐。

但我覺得機票係咪有必要買咁貴呢…?你哋工人姐姐會咁樣特別要求嗎.

首先,我啲姐姐冇咁要求,就算有我都唔會睬佢。 佢做得好,我主動買俾佢當中包含謝意,但如佢開口問攞我會感覺唔舒服。

其實咩叫中高價位航空公司?佢想要乜嘢?

男爵府

我工人姐姐只要求唔坐馬航,明嘅。咪買新航或者國泰俾佢囉。我工人做咗1x年喇,非常感謝佢係我小朋友細個時仲留低幫我

如果一個新工人我未必會買國泰

珍珠宮

回覆樓主:

合約只係話包機票, 冇話咩class喎!
買張飛到返去就得啦! 佢想坐貴啲自己補差價啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

貴幾多?

侯爵府

是否第一個約滿?

大宅

回覆樓主:

睇你同佢關係,工作表現好咪豪比佢,如果唔係就叫佢自己比返個差價

子爵府

其實佢話要坐貴價機票,咁樣講最後會話折現自己搞惦。年尾聖誕新年機票系超貴。

大宅

怕坐cebu僱主又唔買行李,又唔買餐畀佢食?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊