自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章

[謝謝大家的開解同埋有趣的解決問題方法, 我已經開心返, 今日有返去一齊打波, 可以講笑返開心返了, 我無再在現場不斷諗埋D負能量野了, 謝謝大家呀, 我日後會表達我嘅感受好D, 我只係唔想做 team 裡的外人咁, 都會諗下如果再遇上, 會點開心柝解的]

如果球隊到球場比賽, 幾個無參加比賽的去幫手打氣, 然後球隊贏左波, 收到大會有多左幾個獎牌, 隊長點名派埋比其中幾位到場打氣的人, 派完但唔係人人夠一個就合照, 只得一個人無牌.果個係我
然後叫大家合照, 但人人都有個獎牌掛上身, 只得一個人無, 會唔會感覺唔開心 ? 如何開解??
當然知道無份參加唔會期望要個獎牌, 但其他無參加嘅都意外地得到獎牌和一起現場合照, 只有一個人無, 感覺被冷落, 是想錯嘛?? 事後有問返, 其他人帶左獎牌回家後, 佢地第二星期都覺得唔好意思還返比隊長, 隊長才問你要唔要黎紀念, 唉.
我唔係要取暖, 只係想問點開解自己. 我係咪唔應該再參加打波, 和唔應該再去同人打氣.

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

隊長冇點你名話派比你?還是剛巧派到你就唔夠牌呢?

大宅

回覆樓主:

打波為興趣-、做下運動,友誼第一比賽第二

珍珠宮

回覆樓主:

你是隊員?

大宅

2023年兔年勳章

回覆 maria2014 的帖子

隊長解話, 佢點名果幾個都係新加入, 要鼓勵, 但我只係早佢地一個月.

水晶宮

回覆樓主:

你根本冇落塲打波,個將牌對你嚟講冇實際意思,只係影相時的道具。即係去演唱會fansclub影大合照,人人手上都有揮揮棒去到你就唔夠,你覺得冇左呢支揮揮捧影相,你下次仲會唔會去參加佢地搞的活動?咁樣諗能疏通你嗎?

Lunalunaa    發表於 23-10-23 23:18
Tabby816    發表於 23-10-23 09:04

大宅

2023年兔年勳章

回覆 亞B女 的帖子

我都係咁諗, 所以一直都有去打氣, 隊友都好好嘅, 只係第一次會發生大會多左獎牌事件.

大宅

2023年兔年勳章

回覆 sochui 的帖子

係, 只是那一天我沒有參賽, 只去打氣啫. 大家都係隊員才會去打氣.

侯爵府

2023年兔年勳章

有份落場打波贏咗才值得擁有!
其他人打氣有獎牌係虛名,紀念價值成疑!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

伯爵府

回覆樓主:

其實自己都冇落場比賽
要嚟都冇意思
就算放落cv豐富下,自己都冇呢個實力

大宅

2023年兔年勳章

回覆 spikenard 的帖子

你哩個講法好新, 我未諗過. 係呀, 我都覺得無個獎牌唔係重要, 因為之前我一直每次都係去幫手打氣, 或者做下雜務咁. 都無想過要個無份參加嘅獎牌, 正如你都無去果個演唱會, 過後先得到支棒棒都無大意思, 但現場合照張相片我真係好唔想再望到. 同埋總是覺得對新人好好. 有被孤立的感覺.

珍珠宮

Tabby816 發表於 23-10-23 09:02
回覆 spikenard 的帖子

你哩個講法好新, 我未諗過. 係呀, 我都覺得無個獎牌唔係重要, 因為之前我一直每次 ...

如果自己感覺不好,可以考慮離開或参加其他隊

大宅

2023年兔年勳章

回覆 小談心 的帖子

我唔係想要個獎牌呀, 我係想大家無參加嘅, 都無獎牌呀而唔係而家有無參加比賽嘅人都有, 只得我企左喺度
事實上無參加比賽的人, 一星期後都交還返出黎了.

珍珠宮

獎牌對於無參加比賽既你黎講,無實質意義,其實你係咪只覺得,一team人,得你一個無,好似唔融入個team咁?感覺唔當你係自己人?
咁你都應該明白個原因,因為唔夠分,因為佢地比你遲一個月到,其實唔係唔當你自已友,想通咗就唔會介意

Tabby816    發表於 23-10-23 09:12

水晶宮

換個角度睇件事。

我女參加校際比賽,佢個隊贏咗,有2個無打final的隊友黎打氣。大家戴住獎牌合照時,其中一個打氣的隊友張張相企中間,並且遮住我女半塊面…呢d嘢過幾日就唔當一回事。唔好太上心,做人會好辛苦。

Tabby816    發表於 23-10-23 09:14

大宅

2023年兔年勳章

回覆 Strawberrys 的帖子

所以我都無要到紀念乜鬼丫, 其實張合照, 無參加比賽嘅人又掛牌, 其實比人問到都知自己都無出賽架,
反而我係真實無參加又無牌嘅人. 才是正確.

大宅

2023年兔年勳章

回覆 crazypaper 的帖子

我就係咁諗呀, 你明白我有被孤立感嘛, 平時大家都關係好好, 但有野分, 就唔輪到我.

大宅

2023年兔年勳章

回覆 Jane1983 的帖子

咁又真係有D人, 會好熱情, 好鐘意影相. 一埋位就企正中間, 或者拖住教練隻手影添.

珍珠宮

Tabby816 發表於 23-10-23 09:13
回覆 crazypaper 的帖子

我就係咁諗呀, 你明白我有被孤立感嘛, 平時大家都關係好好, 但有野分, 就唔輪到我 ...

如果是我,會考慮離開

大宅

2023年兔年勳章

回覆 sochui 的帖子

隊友係好好嘅, 我之前都玩得好開心, 只係哩次事, 看清楚邊個重要邊個唔重要.離開可以令我唔再受到冷待, 都係解決的方法.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊