自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

其實好多人都係為自己利益著想, 最緊要啲小朋友返到學, 但係如果 佢係第三者 睇返呢件事, 佢就覺得冇理由叫個司機走, 所以人都係自私嫁啦

https://youtu.be/A5J9O43UXnA?si=02VE5xIpxj541tsG
attach0/tmp/phpqf8uL6

已刪除用户

回覆樓主:

公爵府

世上邊有咁多聖人,做人過得自己過得人就差唔多。

子爵府

加菲貓3 發表於 23-10-25 16:51
世上邊有咁多聖人,做人過得自己過得人就差唔多。

過得自己就可以? 你咁樣講 即係如果嗰個人覺得強姦非禮都冇問題 ,咁即係冇問題, 有啲人個底線好低㗎

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

校巴司機當下咁燥,根本唔適宜揸車,班女人淨係識講趕住返學

子爵府

成件事真係好crazy, 真心唔明點解d家長可以叫個司機繼續車d小朋友. 個司機情緒咁唔穩定, 好容易有意外.

公爵府

ming1120 發表於 23-10-25 16:53
過得自己就可以? 你咁樣講 即係如果嗰個人覺得強姦非禮都冇問題 ,咁即係冇問題, 有啲人個底線好低㗎
...
你唔係華人?唔明句過得自己過得人?你就單講過得自己。。服你。唔使回。我怕又封號。哩度既人好多都好似高高在上

子爵府

cecelc 發表於 23-10-25 16:55

咁嘅狀態,渣渣下有交通意外真係搵嚟搞

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

cecelc 發表於 23-10-25 16:55

校巴司機唔識控制情緒,如果駕駛途中同人有衝突,班小朋友好危險 ,呢班家長好自私,為佐返學,是非黑白不分

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

嘩,仲夠膽俾個校巴司機開車車班學生!如果我係家長,我會打電話通知學校,如果仲係佢揸,我叫啲細路即刻落車。司機根本情緒失哂控。

男爵府

ming1120 發表於 23-10-25 16:47
其實好多人都係為自己利益著想, 最緊要啲小朋友返到學, 但係如果 佢係第三者 睇返呢件事, 佢就覺得冇理 ...

係咁影人,佛都有火。
校巴上緊學生,等一等。上完走啦。又唔洗響安。

大宅

其實依家啲校巴司機/校巴公司質素好差,大家有冇留意?我朋友個仔校巴司機成日講粗口鬧小朋友添,一樣照做,根本耐佢唔河…

子爵府

FFchan 發表於 23-10-25 18:04
係咁影人,佛都有火。
校巴上緊學生,等一等。上完走啦。又唔洗響安。
咪就係, 的士無啦啦呠人地. 人地上緊客, 成班小朋友係度, 個的士佬等一陣唔使死既, 佢唔呠人就無事啦, 佢呠完人地都要上埋D學生先走架啦, 香港好多的士司機都係咁衰格, 成日有理無理都呠人, 家陣前面有人危險過馬路要響安提醒咩... 呠咩唶...

拍片果個斷章取義, 都唔影頭只影尾,其實最黑人憎既係的士佬!

珍珠宮

2024年龍年勳章

無前無後,但就咁睇呢段片,呢個司機確實唔適合揸褓母車。
Minniemouse:-P

大宅

我小朋友日日上落校車,每天都會比後面的私家車或的士響咹,就算只是1分鐘的等待時間,因為香港人真係好心急。

但校巴司機唔應該衝落嚟鬧人及打人,如果佢咁做,我會帶小朋友落車自己送返學同投訴校車公司,小朋友安全至上。

伯爵府

回覆樓主:

其實唔係好信呠一下就落車打人,條片冇頭冇尾,可能的士司機狂呠佢,落車理論仲比人影住係咁鬧先咁火。。。

不過都係估下啫,呢條片校巴司機的確係蝕晒

伯爵府

邊個錯與對別論,但司機好暴燥,仲想動手,嚇親細路

子爵府

superkingdom 發表於 23-10-25 20:21
邊個錯與對別論,但司機好暴燥,仲想動手,嚇親細路

個司機好似黑社會

伯爵府

ming1120 發表於 23-10-25 16:47
其實好多人都係為自己利益著想, 最緊要啲小朋友返到學, 但係如果 佢係第三者 睇返呢件事, 佢就覺得冇理 ...

睇咁耐,最有問題係啲家長,司機情緒咁差,俾我就唔敢俾小朋友坐佢車!最起碼當刻唔會!
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

睇完呢條影片
香港家長對返學真係好重要

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊