想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

11月中到台北,起碼留一個月,有冇IVF姊妹可以一聚?集氣交流?😊🥰

複式洋房

TFC 胡院長,放胎,因為有段時間一個人,想找同路人聚下,傾吓計,怕悶😅

複式洋房

回覆 Mommyland 的帖子

我一個人大約19/11到台灣,會留最少一個月,如果有JM咁啱係台北,那就聚一聚,互相支持,集氣加油!有興趣的JM,請PM我啦!

複式洋房

回覆 qq0330 的帖子

謝謝你!大家也一起加油!祝好孕!

複式洋房

回覆 joycenwy 的帖子

咁樣你會再抽定放?如果數量唔多,可能要再抽一次,睇下夾唔夾到時間,在台北聚下,祝好運!

複式洋房

我會住朋友屋企呀!都近地鐵站,如果你係放胎,我會建議民宿,因為可以自煮嘢食,會健康D,同唔駛日日出街食,其實見醫師唔係日日去,只要近地鐵,遠少少都ok.

複式洋房

回覆 Yanlalala 的帖子

你係咪想住酒店?我覺徥民宿好D,感覺舒服同無咁多限制,當然無咁多嘢玩同無人服務,但可以自己煮食,又可以留係民宿做其他嘢,hea下,空間大D。有一間小旅館係我住附近,因為之前冇朋友屋住,我覺得呢間價錢平,近地鐵又幾乾淨。你有興趣可以PM我。

複式洋房

RE: 11月中到12月台北IVF 揮手區!

回覆 Mommyland 的帖子

我應該最少會住到聖誕,JM如果係台北,就揮揮手啦!

複式洋房

回覆 熊貓超人 的帖子

祝福你呀!大家加油啦!

複式洋房

我屋企人入咗醫院,所以去台灣計劃擱置咗,(真係多災多難),要遲啲先去台灣,到時再update大家。祝福大家好孕!

複式洋房

回覆 tampopo720 的帖子

Taipei Fertility Centre 台北生殖中心我睇胡醫師,你可以上網search下佢哋中心的資料

複式洋房

Deleted

複式洋房

之前,我屋企人入咗醫院,所以放胎計劃擱置咗,今日又係台北啦!
TFC胡醫師(台灣人叫醫生做醫師的)幫我做左兩次抽卵,以我超高齡來講成績都算係奇蹟啦!

之前做左子宫鏡無問題,但因為屋企人入醫院,所以遲左,胡醫師建議我再做多次子宫鏡先放,因為子宫鏡有效期只有兩個週期,結果要做第二次做子宫鏡,真係有幾粒息肉喎!

到左今次週期再回台北放肧胎,放之前驗血發現有免疫問題,胡醫師話係比較少數,但以佢的經驗大家唔駛灰心,除左食藥,要在放肧胎前每日打一支肝素(好痛,個肚會瘀哂),可能要打到生!

終於昨日放左啦,宜家定時用藥同打針,14日後開彩!

其實我之前係香港放左三次都失敗,今次係TFC發現係免疫問題,雖然胡醫師話未必一定關免疫事,但係起碼知道有這個問題,要解決,增加成功機會。

雖然我最終唔知成唔成功,但係整體體驗都好好,比香港又平一半左右,胡醫師出名做高齡,佢最高紀錄係50歲,大家不妨去睇下。

剛剛知道TFC會第一次嚟香港做講座,4月28日,JM們可以去聽下:

【主講者】

曾啟瑞 創辦人 (台灣試管嬰兒之父)

胡玉銘 院長

譚舜仁 主任醫生

黃馨慧 主任醫生

時間:2024年04月28日 (日) 13:30-16:30 (13:00開放入場)
地點:香港尖沙咀凱悅酒店 宴會廳一、二、三 (地鐵:尖沙咀站 N2出口
地址:香港九龍尖沙咀河內道18號

請前往 登記
https://www.tfcivf.com/zh/news/content/252

現在要自己relax D 同開開心心等開彩,祝大家好孕!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊