自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好聽

侯爵府

開心吸收勳章

Mike 唱功係MC 之上. 係差左無自己既hit 歌

複式洋房

SOLOBEE 發表於 23-11-6 11:17
回覆 tammydoggie 的帖子

請問邊度可睇完整版?

NowTV 買咗香港版權,喺 Now Jelli 同 108台有得睇
YouTube SMG音樂頻道/SMG上海電視台官方頻道有花絮片段,但完整版因為Now 就 block 咗
如果有vpn可以上呢兩個YouTube 頻道睇晒全集,只要唔係香港澳門IP就得 (宜家好多防毒軟體都輔加vpn功能, 對付YouTube country block應該ok)。

SOLOBEE    發表於 23-11-6 15:17

侯爵府

Glau 發表於 23-11-6 11:21
Mike 唱功係MC 之上. 係差左無自己既hit 歌

塞翁失馬焉知非福,俾V同黃人嫌棄下得到Eric Kwok提拔繼而上tvb節目再而有機會上內地發展去更大嘅舞台表演,同多位資深有份量嘅歌手切磋歌藝。但希望佢都放多啲時間喺作曲方面可以多一啲自己嘅hit歌。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ssjjmama 發表於 23-11-6 06:58
Mike 真係寶藏男歌手

我都好鍾意爆炸頭好彩佢無簽去妖台咋 而家佢真係好過同佢同期造星果班好多,北上參加唔同演出又可以識好多前輩獲益良多
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Lilyforest 發表於 23-11-6 13:53
塞翁失馬焉知非福,俾V同黃人嫌棄下得到Eric Kwok提拔繼而上tvb節目再而有機會上內地發展去更大嘅舞台表演 ...

係呀 記得果時我有睇佢果期造星2,佢比班人恥笑佢個樣 如果我無記錯重好似笑佢似高志森,果時我已經覺得花姐呢班人勁衰
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

水晶宮

tammydoggie 發表於 23-11-6 02:27
今期「我們的歌」, 好聽到黐咗線

哈林好勁

珍珠宮

兩位音域和聲線很相似兼且非常夾,真係聽出耳油。

複式洋房

Lilyforest 發表於 23-11-6 13:53
塞翁失馬焉知非福,俾V同黃人嫌棄下得到Eric Kwok提拔繼而上tvb節目再而有機會上內地發展去更大嘅舞台表演 ...

已經預告咗有兩首新solo,一首廣東話自己作曲,另一首國語歌 (好似上星期去咗鳥取砂丘拍MV)

修正:去日本拍MV係廣東話歌

大宅

請問係咩節目?

子爵府

2024年龍年勳章

複式洋房

Jessica.Ceci 發表於 23-11-6 14:43
請問係咩節目?

上海東方衛視「我們的歌(第5季〉」

https://zh.wikipedia.org/wiki/我们的歌_(第五季)

伯爵府

回覆樓主:

Mike態度謙恭,真係同頂流以笑遮醜好唔同

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

好聽

曾比特係新一代歌手當中實力算係好強, 佢上到大陸都無輸蝕到, 一樣壓到台, 係厲害

珍珠宮

2024年龍年勳章

哈林把聲真係聽出耳油,堅有感情,一開聲就將Mike比下去,雖然Mike都唱得唔錯但少咗份感情
希望每天開心渡過 ;-)

珍珠宮

2024年龍年勳章

ic34 發表於 23-11-6 14:07
我都好鍾意爆炸頭好彩佢無簽去妖台咋 而家佢真係好過同佢同期造星果班好多,北上參加唔同演出又可以 ...

如果佢去妖台浪費咗,妖台都唔係sell唱歌
希望每天開心渡過 ;-)

珍珠宮

佢哋合唱情非得已又係癲,超好聽

複式洋房

Jessy 發表於 23-11-6 15:32
哈林把聲真係聽出耳油,堅有感情,一開聲就將Mike比下去,雖然Mike都唱得唔錯但少咗份感情 ...

哈林真心勁,好多前輩級都唔及佢,就算年紀大咗把聲都唔覺有影響。新生代又唔可以同大前輩比較嘅,所以Mike 真係好好彩,雖然只得3期都可以跟住哈林學野。唔好話香港班新生代,真係冇乜幾個有呢個機會

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

庾澄慶已6x歲,犀利
繼續期待Mike嘅驚喜

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tammydoggie 發表於 23-11-6 15:05
上海東方衛視「我們的歌(第5季〉」

https://zh.wikipedia.org/wiki/我们的歌_(第五季)

網上係咪無全集?好想睇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊