自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

姐姐11月底visa到期,10月尾已上網申請續約。
因今年6月,佢已放假回鄉,所以佢話會新約完(即25年)再回鄉。

但入境處話只會續一年合約,到下年姐姐再出境再自動續一年。

即6月那次放假也不能計已回鄉嗎?
咁下年要再出境,是否可去澳門就可以?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

無錯, 唔計, 去澳門可以
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Love_JVs 發表於 23-11-8 15:36
姐姐11月底visa到期,10月尾已上網申請續約。
因今年6月,佢已放假回鄉,所以佢話會新約完(即25年)再回鄉 ...

一定要出一次境取續期標簽

男爵府

Horsebbj 發表於 23-11-8 15:38
一定要出一次境取續期標簽

咁是否出澳門境後就會自動有續期標籤?

男爵府

cattz288 發表於 23-11-8 15:38
無錯, 唔計, 去澳門可以

咁我又想問,因佢話2026年2月先再回鄉,因佢個女生日。

咁我在2025年11月再續時,佢2026才放假,又是否沒問題? 到時可一次過一次過批2年visa嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Love_JVs 發表於 23-11-8 16:03
咁我又想問,因佢話2026年2月先再回鄉,因佢個女生日。

咁我在2025年11月再續時,佢2026才放假,又是否沒 ...
25年再續約時又揀defer holiday, 咁26年2月回鄉後咪有extend到27年既visa囉
放下自在

子爵府

約滿回鄉無得提早放,只可以約滿放,或者延長不多於一年,放完假入境會自動續埋餘下一年visa

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊