自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

之前網絡上睇到深圳格倫菲爾廣告,洗牙幾十蚊,種牙一千幾蚊,其實一開始睇牙咁平都有啲擔心,但睇到好似環境都幾好,就想去洗牙體驗吓。網上book咗洗牙嘅位,去到個店鋪,環境真係幾好,面積好大可能幾千呎,但洗牙體驗非常差,超聲波洗牙+拋光,全程大概十幾分鐘,洗牙過程好隨便,醫生比較粗魯,只係做做表面功夫。

洗牙後,說我有蛀牙,還要種牙,叫咗另一位醫生來,然後職員同我哋報價,一直sell我揀貴嘅果隻,話需要補骨仲要做咩手術,全部價錢變成六七千蚊,根本唔係網上宣傳嘅一千幾蚊。當佢知道我需要時間考慮嘅時候,見到佢有少少唔耐煩。

最後仲逼我寫好評,要我影幾張相上傳圖片。

呢種冇誠信嘅口腔連鎖店,體驗感好差,醫生手勢差、收費唔透明職員過度sell,唔會有下次!唔值得信賴,希望你哋去深圳睇牙要警惕 小心被儅。

子爵府

Cheungmanman 發表於 23-11-10 18:40
之前網絡上睇到深圳格倫菲爾廣告,洗牙幾十蚊,種牙一千幾蚊,其實一開始睇牙咁平都有啲擔心,但睇到好似環 ...

咁平都知有問題

如果覺得好差,內地好似有投訴機制

水晶宮

好媽媽勳章

Cheungmanman 發表於 23-11-10 18:40
之前網絡上睇到深圳格倫菲爾廣告,洗牙幾十蚊,種牙一千幾蚊,其實一開始睇牙咁平都有啲擔心,但睇到好似環 ...

公司同事都有去呢間,仲介紹左好多親戚同事去,我都因為咁上左去一次。
我老公啲牙好差,去到照完 X光就開始sell我地,仲開晒被介紹嘅公司同事 & 佢屋企人嘅x光片,個人資料俾我睇。

洗牙話要抛光 噴砂, 2個人收左我地1000 人仔。
之後又話我刷牙太大力,有6隻牙要補,每隻3百幾,我話下次先。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

其實呢啲都係一向大陸做生意嘅手段,以前大家都知內地人冇良心,好多食物問題,假奶粉、假雞蛋、假月餅、假豉油、一滴香….. 好多騙子。唔知點解疫情開關之後,大家咁熱烈期待走上去,覺得上面個個都突然變晒殷實商人?!

水晶宮

麟媽媽 發表於 23-11-10 19:28
其實呢啲都係一向大陸做生意嘅手段,以前大家都知內地人冇良心,好多食物問題,假奶粉、假雞蛋、假月餅、假 ...

你咁講呢度某d人會跳掣架

maggie.tang    發表於 24-1-12 16:02
海之風    發表於 23-11-12 12:42

珍珠宮

其實呢啲都係一向大陸做生意嘅手段,以前大家都知內地人冇良心,好多食物問題,假奶粉、假雞蛋、假月餅、假 ...

小心比人話停留在四十年前的眼光。覺得有比較好質素的牙科服務,只是不會太平,低價只是吸引人來的宣傳手法。

Cheungmanman    發表於 23-11-12 10:43

珍珠宮

唔好話我老土,有啲嘢,特別係醫療,平極有普,聽到千幾蚊種牙我已經唔會去。

男爵府

千幾種牙,千奇唔好貪小便宜
快樂的甜芋快樂的甜芋

珍珠宮

都係一間間,上個月我仔透過美團去洗牙(唔記得邊間,都係大牙科診所,仔話好似中環個d診所咁), 洗牙50蚊人仔,跟住話有3隻牙要補,約左第日。 跟住上去補牙個日,牙醫話只需補一隻,99蚊人仔,無話sell佢做第二樣,洗牙佢話仲洗得好過香港。

男爵府

你說出重點了

複式洋房

回覆 patpat234 的帖子

最憎呢啲收費唔透明嘅牙科

複式洋房

甜芋 發表於 23-11-10 19:50
千幾種牙,千奇唔好貪小便宜
係呀,吸取教訓,千祈唔好貪平。

象牙宮

深圳格倫菲爾洗牙幾十蚊,種牙一千幾蚊 ===>價格不合理。

格倫菲爾口腔綜合治療醫師 擅長: 牙體牙髓病治療、牙周病治療、根管冶療、DSD微笑設 …

洗牙後,說我有蛀牙,還要種牙,話需要補骨仲要做咩手術,全部價錢變成六七千蚊 => 可去另一家, 有冇需要補骨。

*** 保障自己。需要花D時間。
香港也是。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

Kittymummy 發表於 23-11-10 19:30
你咁講呢度某d人會跳掣架

哈哈

大宅

薯圈 發表於 23-11-10 20:09
都係一間間,上個月我仔透過美團去洗牙(唔記得邊間,都係大牙科診所,仔話好似中環個d診所咁), 洗牙50蚊人 ...

未去過深圳睇牙,想請教下點解要分開另一日補牙?

瑪瑙宮

大廚勳章

千幾種牙真係吾信。。。你話牙套就呢啲價
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

patpat234 發表於 23-11-10 19:19
公司同事都有去呢間,仲介紹左好多親戚同事去,我都因為咁上左去一次。
我老公啲牙好差,去到照完 X光就開 ...

洗牙話要抛光 噴砂, 2個人收左我地1000 人仔。 3至5百可能要。
有6隻牙要補,每隻3百幾,我話下次先。 補牙3百 ok

叻叻呀, 有時不需要即時做。

我都試過, 做了牙周治療 花近4千元。
其实先做洗牙話要抛光 噴砂, 己足夠。
是公立醫院喔。

中年+牙齒質量差+多蛀牙 都會有牙周治療。 牙醫說重了要你花更多錢而己。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

薯圈 發表於 23-11-10 20:09
都係一間間,上個月我仔透過美團去洗牙(唔記得邊間,都係大牙科診所,仔話好似中環個d診所咁), 洗牙50蚊人 ...

是的, 最好上"美團"去洗牙。
洗牙50蚊人仔,跟住話有3隻牙要補,約左第日。 跟住上去補牙個日,牙醫話只需補一隻,99蚊人仔。

理性討論交流者。

珍珠宮

薑薑 發表於 23-11-12 10:42
未去過深圳睇牙,想請教下點解要分開另一日補牙?

我無深究,不過我估因為洗牙是由洗牙師做,而補牙是醫生做,所以要另約。另一種可能性是佢只預時間洗牙,佢已有下個booking, 所以唔可能立即補。

珍珠宮

333s 發表於 23-11-12 10:50
是的, 最好上"美團"去洗牙。
洗牙50蚊人仔,跟住話有3隻牙要補,約左第日。 跟住上去補牙個日,牙醫 ...

可能我仔係後生仔,sell唔到佢種牙,所以無劏佢

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊