自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆 Sumyeema1 的帖子

除非你租埸比錢,霸回來同排隊先用無分别。設施系公眾大家可考慮是否100%可使用,如果佢無礼貌便當说個唔便。無人老鳳一定相讓㗎,佢車可隨時駛開

大宅

mariefish 發表於 23-11-13 10:12
嘜而家啲人咁痴線,對面有枱都問人,唔知係咪貪你鋪靚晒

我試過去food court(無職員收食剩果種),有枱,但要都執左先可用。
我自己執張4人枱,同消毒紙抹埋,3個人,食食下都要搭個入嚟,仲要無問就坐落嚟。

大宅

SmallTungmama 發表於 23-11-13 09:29
事源星期六與屋企人在郊野公園燒烤, 通常一個燒烤爐連一張枱;張枱我哋鋪了枱墊及一些食物和餐具!我哋在燒 ...

想問下邊個郊野公園無咁多人,可以搵到爐?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

佢哋坐落嚟用你哋半張枱,但佢哋去邊度燒呢?分享埋你哋個爐?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

SmallTungmama 發表於 23-11-13 09:29
事源星期六與屋企人在郊野公園燒烤, 通常一個燒烤爐連一張枱;張枱我哋鋪了枱墊及一些食物和餐具!我哋在燒 ...

有吉位一定唔會讓啦

大宅

mimi199188 發表於 23-11-13 10:49
呢對夫妻都幾傻,寧願等一個鐘都吾願意用隔離張枱

可能貪樓主set up好晒,又鋪晒嘢。坐得底可能借埋用具+爐,甚至食埋嘢呢

子爵府

一定唔讓啦,

話自己有潔癖, 唔習慣同陌生人一齊食飯

佢又講得出口果下勁!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

同佢講,對面有張枱就算

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

咩人都有, 又會出得口問!!
BBQ, 常理都唔會同人搭枱

大宅

如果自己都多人,枱又唔係大,會拒絕佢囉

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

去到郊野公園燒野食都仲要搭枱?唔好啦掛,一定Say No啦,就算附近無曬枱都唔會比佢搭枱,況且一陣原來佢地超多野或者過一陣又黎2個人就大鑊。
其實佢地無枱即系無爐,使唔使借埋爐?

伯爵府

乖寶寶布布 發表於 23-11-13 10:16
去沙灘都試過,我哋自己帶枱帶椅帶玩具,都有人埋嚟問可否比佢坐比佢玩 佢地自己就乜都無帶輕 ...

同意~又要去玩沙,又唔帶,有禮貌問借水桶筆一次水~我拒絕~得2個桶比小朋友玩~
佢同不同人借過2-3次~我覺得唔帶唔買就唔好玩啦~
我唔帶多,唔想d人問尼借,去得點解唔帶~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

雖然佢2個好有禮貌,但根本就系強人所難,自問做唔出甘厚面皮問人讓半張枱。

複式洋房

唔知對方咩人唔會讓

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

KUDOS 發表於 23-11-13 09:44
千祈唔好,以為做好心,無所謂,我試過自己比錢租籃球場,同個仔練下考試走步射籃,有個男人帶住一個小朋 ...

我哋都試過,情景幾乎一樣,我哋2pair, 佢哋原本問時只係1大2小,之後越來越多,幾個大人+幾個小孩比賽咁玩,跟住玩咗接近一小時,我唔客氣話我哋要練習,佢哋才死死地氣出返場

象牙宮

2024年龍年勳章

Adrio77 發表於 23-11-13 10:58
回覆 Sumyeema1 的帖子

除非你租埸比錢,霸回來同排隊先用無分别。設施系公眾大家可考慮是否100%可使用, ...

我仔俾錢租屋苑的籃球場, 不是霸的公眾場.

男爵府

燒野食都搭檯...一定唔會讓,佢哋野餐大不了搵個地下坐點會咁怪去搵人搭檯...

別墅

附近有枱一定唔會讓

別墅

千祈唔好,以為做好心,無所謂,我試過自己比錢租籃球場,同個仔練下考試走步射籃,有個男人帶住一個小朋 ...

啲人咁衰得寸進尺

琥珀宮

點解唔叫佢走,你太好人

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊