自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

女剛剛箍完牙,最近出緊智慧齒,都出得幾快,佢話有一隻好間中會少少痛。

睇咗每年檢查嘅普通家庭牙醫,佢話係有一隻出得多啲,另一隻出咗少少,另外兩隻表面未見。

佢比咗兩個建議,一係由佢剝,但叫等半年後再出多啲先,咁到時就可劏少啲。佢會分開,左兩隻、右兩隻,分開兩次做。但價錢平。

一係轉介去專科,可麻醉,一次剝晒四隻,因為佢見阿女都幾緊張(以前女問過我,我講過事實,真係我最恐怖牙醫經歴,後悔講咗真相 ),但價錢貴一截。而且要打一針麻醉,我又唔係咁想。

請問大家普通牙醫剝智慧齒有冇問題?有乜分別?因為我同老公,當年都分別喺專科度做。

珍珠宮

乜原來牙醫都有分普通同專科?我睇親牙都係求其搵㗎咋!連以前剝智慧齒都係一樣。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

foggyao 發表於 23-11-14 06:35
女剛剛箍完牙,最近出緊智慧齒,都出得幾快,佢話有一隻好間中會少少痛。

睇咗每年檢查嘅普通家庭牙醫,佢 ...

左右通常分開2次做
可去普通牙醫睇痛那隻先

除非牙醫話好難搞才找專科
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

多謝各位
咁一於就普通牙醫,慳返筆!

伯爵府

foggyao 發表於 23-11-14 06:35

睇咗每年檢查嘅普通家庭牙醫,佢 ...

我同學家姐試過全麻剝4隻,之後幾日食唔到野好辛苦。佢2隻2隻剝,剝完可以用另一邊牙食嘢,感覺好啲。

珍珠宮

ozoz 發表於 23-11-14 08:54
我同學家姐試過全麻剝4隻,之後幾日食唔到野好辛苦。佢2隻2隻剝,剝完可以用另一邊牙食嘢,感覺好啲。

...

我就係咁諗,一次4隻好變態,麻醉梗無嘢,但之後先死

但兩隻兩隻,我自己第二次時,真係深呼吸,鼓好大勇氣先敢行入去當時我嗰個牙醫,已話係經驗教授級,但全個過程,同之後嘅痛,仍瀝瀝在目,而家講起都驚驚哋同生仔差唔多嘅痛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊