自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

啱啱做完年度牙醫檢查,阿仔自己要求想箍牙,其實佢只係下排前面幾隻牙有些少叠咗,上面哨好少好少。唔箍都唔覺,佢有啲同學甚至以為佢已經箍完牙。

阿女用專科箍完,傳統。牙醫當時知仔想箍,問咗我,阿女箍牙價錢,我又好老實答咗。佢跟住就建議,話佢可幫仔做隱適美,唔洗去專科都得,因為仔棚牙,真係好易搞。佢可以平約6 至7千。因為佢見仔係自律型,所以可以。

咁其實專科同普通牙醫箍牙,又有乜分別呢?其實上網見,隱式美本身個價錢好平,只不過係有個牙醫跟住,所以就變咗好貴。所以之前阿女要箍牙,專科可以用隱適美或傳統,我都選擇用傳統,好似有手工會抵啲

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

foggyao 發表於 23-11-14 06:57
啱啱做完年度牙醫檢查,阿仔自己要求想箍牙,其實佢只係下排前面幾隻牙有些少叠咗,上面哨好少好少。唔箍都 ...

其實隱適美有個好牙醫跟好重要,我只係牙縫疏及好輕微倒及牙,本身箍18個月,但中間有兩次牙醫再整過一批新箍,佢仔細到連牙肉修得靚唔靚都考慮埋。
其實我自己唔識睇,好在佢盡責。
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

babyislove 發表於 23-11-14 07:09
其實隱適美有個好牙醫跟好重要,我只係牙縫疏及好輕微倒及牙,本身箍18個月,但中間有兩次牙醫再整過一批 ...

多謝你意見,有用。如係,咁我情願比多少少用傳統。

因為我而家呢個,雖然已係家庭牙醫,但係佢時好時求其。好似今次咁,洗我好細心唔痛,但仔就話覺得今次好求其,又整痛佢但轉牙醫,又唔知轉邊個唔會咁

侯爵府

babyislove 發表於 23-11-14 07:09
其實隱適美有個好牙醫跟好重要,我只係牙縫疏及好輕微倒及牙,本身箍18個月,但中間有兩次牙醫再整過一批 ...

邊個牙醫幫你箍?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

箍牙唔會揾普通牙醫,一定揾矯齒科。

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

foggyao 發表於 23-11-14 07:15
多謝你意見,有用。如係,咁我情願比多少少用傳統。

因為我而家呢個,雖然已係家庭牙醫,但係佢時好時求 ...

轉喇,每年都要洗牙,一定會遇到個合適。
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

珍珠宮

[quote]yuyueng 發表於 23-11-14 10:18

真係唔識搵.

門口又無註明

男爵府

回覆 babyislove 的帖子

would you pm me, thx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊