自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

吐露港公路私家車自炒釀5傷‎ 8個月大嬰兒飛出車外
https://www.hk01.com/article/965445?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
(emoji)追蹤兇案現場!獨家犯罪內幕(emoji)下載最多香港人看的新聞App:https://hk01.app.link/crime

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

cy101 發表於 23-11-26 16:07
https://www.hk01.com/article/965445?utm_source=01ap ...

點解可以唔用carseat?香港係咪未立法一定要用?

男爵府

請得兩個外傭,冇錢買嬰兒car seat, 用大半年就用唔到

利申:支持祖國 反對移民

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實香港有唔少嘅父母都係抱住小朋友仲要係坐車頭,冇裝 carseat 喺架車度
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

carseat真係可以於意外時保護到bb同小朋友。。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

cy101 發表於 23-11-26 16:07
https://www.hk01.com/article/965445?utm_source=01ap ...

唔明啲人,有錢買車、有錢生仔,就係唔捨得買car seat 好彩B B大命

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

foggyao 發表於 23-11-26 16:36
唔明啲人,有錢買車、有錢生仔,就係唔捨得買car seat 好彩B B大命
係大命,但後遺症應該都唔少
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

好恐怖.,希望BB無事

男爵府

香港人唔係冇錢,係無安全意識,加上政府無立法,好多人以為抱住好安全,其實唔係 ….. 我仔一直坐car seat 坐到小學,直至可以好似大人用安全帶至冇坐。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

琥珀宮

好多年前都有一單,媽媽抱住,無飛出車外,但最後都係走咗!

子爵府

好恐怖!希望bb冇事!

但真係見好多人抱住bb,唔用car seat!我又成日見父母比小朋友係行車期間企係私家車裡面玩,好危險!

我兩個女小學時我都比booster佢地坐,以防萬一

珊瑚宮

2024年龍年勳章

esmehouse 發表於 23-11-26 16:31
其實香港有唔少嘅父母都係抱住小朋友仲要係坐車頭,冇裝 carseat 喺架車度 ...

冇錯,有時仲會見到小朋友自己坐車頭,見到都覺得危險

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

希望BB冇事

珊瑚宮

2024年龍年勳章

cowe 發表於 23-11-26 16:52
香港人唔係冇錢,係無安全意識,加上政府無立法,好多人以為抱住好安全,其實唔係 ….. 我仔一直坐car seat ...

我都係,一買車就已經買埋carseat俾佢坐(瞓),安心好多

伯爵府

好似個外傭係冇用安全帶

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

點可以唔用car seat?

複式洋房

回覆樓主:

好似話個外傭冇戴安全帶,唔明點解對父母容許。

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊