6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問有冇媽媽有經驗(emoji)(emoji)第一次同女女去旅行,想知道而家bb除左護照,身份證同埋要做visit Japan web,仲有冇咩特別野做/申請?麻煩晒(emoji)(emoji)

複式洋房

EL120 發表於 23-11-28 15:10
想問有冇媽媽有經驗(emoji)(emoji)第一次同女女去旅行,想知道而家bb除左護照,身份證同埋要做visit Japan ...

Ok 既啦~ 我上星期都同左10個月大既女女去日本☺️

複式洋房

littlesheepmama 發表於 23-12-4 14:15
Ok 既啦~ 我上星期都同左10個月大既女女去日本☺️

好開心呀,可以同佢旅行,但始終第一次驚除左個啲證件,會唔會仲有其他特別野姐,麻煩晒你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

EL120 發表於 23-12-4 15:11
好開心呀,可以同佢旅行,但始終第一次驚除左個啲證件,會唔會仲有其他特別野姐,麻煩晒你(emoji)(emoji)( ...

係呀 真係好開心 無呀我都帶左好多野去但無用 同埋去日本唔驚啦 我尿片都係去到先買(emoji) 天氣凍 帶多幾套衫仔囉

複式洋房

EL120 發表於 23-12-4 15:11
好開心呀,可以同佢旅行,但始終第一次驚除左個啲證件,會唔會仲有其他特別野姐,麻煩晒你(emoji)(emoji)( ...

我地都係第一次同佢去旅行 之前仲要未出過去過夜(emoji)

別墅

男爵府

日本好多野都有同埋 baby friendly. 我9月份同6個月BB去完沖澠, 尿片同開奶既水都係果邊買. 只帶衫褲奶粉

玩得開心D

複式洋房

klsabb 發表於 23-12-12 15:13
日本好多野都有同埋 baby friendly. 我9月份同6個月BB去完沖澠, 尿片同開奶既水都係果邊買. 只帶衫褲奶粉

...

我地都係3月份去沖繩,3月個陣,個女就9個月大啦,可唔可以分享少少行程比我(emoji)(emoji)

男爵府

EL120 發表於 23-12-12 15:46
我地都係3月份去沖繩,3月個陣,個女就9個月大啦,可唔可以分享少少行程比我(emoji)(emoji)
...

當然可以, 不過我同行仲有個4歲既小朋友. 所以小朋友行程比大人多好多 (什至係為佢而設多D XDD)
我PM你丫. 唔好係度阻你版面

玩得開心D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊