親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

MissMaMa 發表於 24-1-7 12:03
咁又唔一定係包 香港至台北,中華唔錯丫, 但長榮越來越求其(個餐)

不過,長榮其他方面,係唔 ...

夠唔夠時間食啊 惡哂都變咗個飽了

上次長榮check in 勁差,勁多人排隊,班地勤眼碌碌,等夠2小時前才辦公,仲要只有一counter 做econ ,狂排隊

珍珠宮

MissMaMa 發表於 24-1-7 11:57
稚內有冇去過?

就係淨底呢part 冇去,覺得太遠同冇嘢睇 打個卡似乎唔化算

珍珠宮

babytt2 發表於 24-1-7 12:15

上次長榮check in 勁差,勁多人排隊,班地勤眼碌碌, ...

好夠時間,所以我覺得華航空服勁

飛台北Check in 排長龍真係未試過,通常10分鐘攪掂

珍珠宮

babytt2 發表於 24-1-7 12:17
就係淨底呢part 冇去,覺得太遠同冇嘢睇 打個卡似乎唔化算

唔係喎,稚內都好多景點,好多野睇
不過,要集中向北走,就未必再去到道東。北海道要行晒,至少去五六次。

珍珠宮

MissMaMa 發表於 24-1-7 12:22
好夠時間,所以我覺得華航空服勁

飛台北Check in 排長龍真係未試過,通常10分鐘攪掂

就係見到排哂長龍都唔做嘢先嬲!搞咗大半個鐘都只得一econ counter, 2個做 baggage drop, 你又唔俾我online check in

珍珠宮

MissMaMa 發表於 24-1-7 12:26
唔係喎,稚內都好多景點,好多野睇
不過,要集中向北走,就未必再去到道東。北海道要行晒,至少去五六次。 ...

旭川去都4小時,或者我得閒睇下中途有咩景點

道東我冬夏都去過了,係會想再去果隻,真係超級靚同舒服

珍珠宮

babytt2 發表於 24-1-7 12:33
就係見到排哂長龍都唔做嘢先嬲!搞咗大半個鐘都只得一econ counter, 2個做 baggage drop, 你又唔俾我onlin ...

點解唔比 online check in ,你幾時去呀?

珍珠宮

MissMaMa 發表於 24-1-7 12:36
點解唔比 online check in ,你幾時去呀?

可能有細佬,搞一大輪叫我去counter

大宅

hfl2000 發表於 24-1-6 18:42
icic,不過題外話: 華航好似好多空難咁,我唔敢買⋯ &大灣區航空係用波音737我亦都唔敢買⋯ 好似仲話買咗 ...

我諗現況係無問題既,我搭過一次都覺得唔錯,如果波音嗰邊交代唔到,相信大灣區航空唔會繼續要批機

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

babytt2 發表於 24-1-7 11:35
除了第一次北海道去兩星期,而家都係去9-11 日連假期咁,整個北海道大路地方都九成去哂了
...

想問你以往夏天去北海道多唔多昆蟲?
我以往都係冬天去,係上年暑假去咗12日,有兩晚住美唄(近旭川)&住咗1晚定山溪,嗰3晚簡直嚇c寶寶因為夜晚喺街&窗邊勁多大燕蛾(一大群喺路邊&街燈柱),唔知係咪因為天氣太熱&郊區既關係。
仲有就係上年實在太熱啦,但嗰邊啲餐廳/舖頭好多都無裝冷氣,我哋好怕熱,所以以後暑假都係可免則免北海道了⋯⋯

侯爵府

Cowball牛九 發表於 24-1-7 17:03
我諗現況係無問題既,我搭過一次都覺得唔錯,如果波音嗰邊交代唔到,相信大灣區航空唔會繼續要批機
...

依家因為尋日美國單意外,大陸考慮隨時再停飛波音737 Max,咁香港好大可能會跟停飛,如果佢要咗批新機,就算唔驚意外都驚佢破產

珍珠宮

babytt2 發表於 24-1-7 12:15

上次長榮check in 勁差,勁多人排隊,班地勤眼碌碌, ...

CX 個餐唔係包,今晚CX531 TPE-HKG
attach0/tmp/phpXyQ6QQ

伯爵府

hfl2000 發表於 24-1-6 16:33
前晚(星期四)心血來潮search吓,我見到有東京來回15/8早機去成田,20/8夜機羽田回/早機回or 23/8早機成田 ...

可能ceo 話放多D位,即刻就放位

有飛唔換,罪大惡極….

珍珠宮

hfl2000 發表於 24-1-7 17:28
想問你以往夏天去北海道多唔多昆蟲?
我以往都係冬天去,係上年暑假去咗12日,有兩晚住美唄(近旭川)&住咗1 ...

其實我只係夏天去過一次,唔太覺有好多昆蟲,平時香港勁俾蚊咬,都冇咬我

因為北海道夏天除中午,都涼涼地16度,我哋又冇咩覺得熱啊

珍珠宮

MissMaMa 發表於 24-1-7 23:28
CX 個餐唔係包,今晚CX531 TPE-HKG

我都幾年前搭了,飛高雄有冇關係?

感覺派餐同吃飯似打杖咁

侯爵府

babytt2 發表於 24-1-8 11:04
其實我只係夏天去過一次,唔太覺有好多昆蟲,平時香港勁俾蚊咬,都冇咬我

因為北海道夏天除中午,都涼涼 ...

上年暑假我8月中至尾去,日日都30幾度高溫

大宅

hfl2000 發表於 24-1-6 16:33
前晚(星期四)心血來潮search吓,我見到有東京來回15/8早機去成田,20/8夜機羽田回/早機回or 23/8早機成田 ...

謝謝你, 只係可以換CX嗎? 可唔可以換HKE 機票的呢?

侯爵府

0605 發表於 24-1-8 16:40
謝謝你, 只係可以換CX嗎? 可唔可以換HKE 機票的呢?

依家只可以里數+現金換,但係好唔抵囉。
全里數暫時只有做快閃兌換,要留意佢fb公佈,不過我覺得都係唔抵換。
attach1/tmp/php9s8Pm4
attach2/tmp/phppfUBBL
attach3/tmp/phpjlZEQs

大宅

hfl2000 發表於 24-1-8 17:00
依家只可以里數+現金換,但係好唔抵囉。
全里數暫時只有做快閃兌換,要留意佢fb公佈,不過我覺得都係唔抵 ...

收到, thanks!

男爵府

JAL 暑假東京羽田,但午機去,早機返,時間唔靚,$57xx ,包兩件23kg行李,買得過嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊