自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

而家想做機師唔使再洗成200萬去澳洲都可以有機會啦
估唔到香港國際航空學院突然會開見習機師培訓課程
唔知有冇限年齡同性別呢,細細個已經想揸飛機做機師

大宅

有冇話要讀幾耐,我印象中去澳洲讀都差唔多要2年
同埋唔包食宿,好貴下

男爵府

幸運媽咪 發表於 23-12-12 18:31
有冇話要讀幾耐,我印象中去澳洲讀都差唔多要2年
同埋唔包食宿,好貴下
...

學費80萬,約14個月培訓

最低入學要求
香港永久性居民,或具香港居留權或工作簽證之人士
年滿18歲或以上
中學畢業,並備有良好的英語及數學科成績;具有基本物理知識將獲優先考慮
具有能力達到國際民航組織 (ICAO) 英語能力測試4級或以上成績;畢業學員將需接受香港民航處指定的英語能力測試
體格良好,並取得香港民航處一級體檢合格證明書

琥珀宮

一杯凍奶茶 發表於 23-12-12 20:17

最低入學要求

80萬?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

最低入學要求

中學畢業就得

學費超貴

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Dannyytsang 發表於 23-12-12 16:01
唔知 ...

唔知有冇高度限制呢

男爵府

朋友個仔去咗加拿大讀,話因為香港冇得讀,學費預計要300百萬
依家香港80萬有得讀!

珍珠宮

減齡達人勳章

pomanlife 發表於 23-12-12 20:20
中學畢業就得

學費超貴

入學條件低,唔代表容易入到,始終僧多粥少,應該大把有飛行夢的年青人去爭住讀。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

平喎 外國讀好貴
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

最低入學要求

謝謝你
自由太多會令世人失去平衡

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Dannyytsang 發表於 23-12-12 16:01
唔知 ...

咁大個人又講到係細個夢想,點解自己唔搜集下資料後上黎分享?

翡翠宮

回覆樓主:

平過外國喎

珍珠宮

80萬算平
學完真係多個技能
諗下由細到大啲貴價興趣班都唔止80萬了

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

侯爵府

最低入學要求

唔係好對路, 以前培訓由航空公司負責, 學費,實習費全包. 依家要自費 ...

彩鑽殿

野原美冴 發表於 23-12-12 20:42
入學條件低,唔代表容易入到,始終僧多粥少,應該大把有飛行夢的年青人去爭住讀。
...

即係我呢啲老野冇機會喇

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

jyjy1684825 發表於 23-12-12 21:47
唔係好對路, 以前培訓由航空公司負責, 學費,實習費全包. 依家要自費 ...
...
咪係

禁止訪問

子爵府

有親人係最近成為機師,不過都30幾歲先正式訓練完,完全唔知咁貴,不過佢係CX請咗去澳洲培訓,唔知係咪平d.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

CX開關後咁短時間已經賺返咁多,都唔自己train 機師?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊