夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

希望知道

別墅

回覆樓主:

唔接受,男女終有別
可以有友誼,但關係太close,好容易擦槍走火,而且對伴侶都唔尊重

異性密友只限於雙方都單身時

男爵府

老公自己對異性朋友好避忌,
但唔介意我有異性密友

複式洋房

回覆 dominicbk 的帖子

我都係咁諗

珍珠宮

男性好朋友好平常
老公接受
但你唔會叫男性好朋友做閨密嘛
老友、死黨唔得咩?

別墅

WCW2023 發表於 23-12-15 00:13

我都係咁諗

真正既異性好朋友會識避嫌
唔會單獨約見面,唔會經常事無大小whatsapp/電話

我認為唔只針對已婚,對拍緊拖既朋友我都會避忌,廢事成為人地鬧交理由

複式洋房

絕對同意,咁樣先至係正常,起碼知道咩叫尊重🫡

子爵府

dominicbk 發表於 23-12-14 13:47
唔接受,男女終有別
可以有友誼,但關係太close,好容易擦槍走火,而且對伴侶都唔尊重

我不能接受老婆有龜物, 即自己女人有親密事或心事唔同自己講, 跟別的男人講, 有機會令別的男人影響到自己家庭, 同時如果有, 都幾失敗.

即男人之中自己唔算老婆的第一位.

其實龜物, 契爺哥妹, 前度, 咪玩我, 我同我老婆開始拍拖前已講到明不能接受, 只要同意, 我會投入地對她好過自己, 我希望世界簡單, 但簡單前大家也需要作事前的選擇, 過了23年現在也像當初拍拖一樣, 如果思想不一致, 當然找過個好, 每個人的要求不一樣.

dominicbk    發表於 23-12-16 17:43

複式洋房

回覆 PTMCYS 的帖子

you right, 共同努力,做好防御

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

WCW2023 發表於 23-12-13 15:28
希望知道

要睇下有幾close
攬頭攬頸/飲同一杯飲品唔得
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

crystal媽咪 發表於 23-12-16 17:37
要睇下有幾close
攬頭攬頸/飲同一杯飲品唔得

都係,男女普通朋友係ok。

其實唔一定有身體接觸。
愛情有「專屬&排外」性質,如果(已婚/未婚)伴侶同佢D異性閨蜜傾計傾得仲多,傾得仲深入既話,情侶關係已經岌岌可危。
另外我認為,經常同異性朋友講伴侶是非,其實都已經唔好。直頭係自己開大門,話俾潛在狐狸知「歡迎來撬走我 / 俾帽我伴侶帶」

複式洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

所以有次我女人飲了少許酒就攬住我老友話咪大家都係老友…..,我已經即時拉開佢!

dominicbk    發表於 23-12-17 19:06

複式洋房

完全同意

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

WCW2023 發表於 23-12-17 14:26

所以有次我女人飲了少許酒就攬住我老友話咪大家都係老友…..,我已經即時拉開佢 ...

攬,唔得
我係人老婆。
我點樣都唔會攬男性好朋友

複式洋房

所以每次佢一話飲酒的任何活動,我堅決在場!
有次佢話有個男同事推介佢免費去新開的酒吧飲酒,又話任飲。如果唔係被我無聊check到佢啲對話,可能死咗上去!我X X XY佢,點解唔經我同意add D咁既心機男,你要飲我大把酒商免費開的私人吧都可以去丫,已經唔等佢解釋已經刪除佢wechat & contact list, 同步刪咗電話的名字再block,好處你打俾我女人,永遠都係忙線。(呢part真係偷偷做,應該冇人知道iPhone 手機可以咁做)

寶石宮

WCW2023 發表於 23-12-18 12:27

所以每次佢一話飲酒的任何活動,我堅決在場!

但佢咁心野
你真係要睇緊d
否則都會有其他男性好友出現

複式洋房

1年前已經開始知道有一個類似好煩嘅啲男性密友㗎啦,嗰陣時講極佢都唔肯同佢block contact,之後係我同佢講清講楚之後,捉咗嗰條PK出嚟見面。大家1516講清楚之後,只係過咗幾個月冇事,跟住喺個WhatsApp見到佢約我女人去長洲食嘢,好彩及時發現跟住我嬲完之後就失蹤咗三日。絕招,我離家出走,失蹝三日,做咗D咩等佢自己諗。第四日返到屋企完全見到一個呢頹廢到呢,個樣殘晒⋯⋯咁呀,真係衰啲講句啦,女人係唔需要過分咁錫嘅。

別墅

回覆樓主:

咁你太太身邊果啲唔係叫朋友,係叫狗公

複式洋房

我有好直接話佢知,我直頭在佢面前講到白一白,明知個女在房間,我大大聲講出嚟,睇吓佢形象如何?女都15歲啦

別墅

WCW2023 發表於 23-12-19 16:58

我有好直接話佢知,我直頭在佢面前講到白一白,明知個女在房間,我大大聲講出嚟, ...

咁樓主夫妻都應該中年,我仲以為廿幾30歲

就咁聽落太太都幾心野...成日都仲想同男性飲酒social,咁樣對個女既戀愛教育都唔好

兩位如果坐低,平心靜氣都傾唔掂既話,建議揾信得過既人 / 婚輔 幫幫手

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊