自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

lyh80115 發表於 23-12-23 14:49
如果玩儲值,Tap&go銀聯、八達通銀聯,都可以綁雲閃付內地使用了。

用轉數快增值以上兩個apps,Tap&go嗰 ...
岩岩先開返八達通張銀聯卡, 宜家做緊消費推廣上限定回贈$200
岩曬近排上去飲飲食食用

翡翠宮

Monash 發表於 23-12-25 01:02
岩岩先開返八達通張銀聯卡, 宜家做緊消費推廣上限定回贈$200
岩曬近排上去飲飲食食用

見Tap&go銀聯都做緊每200回贈20,但好似只限掃碼支付,網購、微信點餐可能無 ;八達通銀聯好似唔限。

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

謝謝各位意見, 去完北京旅行返來回饋一下:
1.云閃付可以在大陸直接比錢, 我哋之前去北京經驗會收 ge機會7-8成左右. 留意返我哋去跟團, 基本上無去啲太山旯旮的地方.
2. 返香港後發現云閃付好似可以連落去大陸板Alipay比人仔. 感覺alipay大陸版好似大多數地方都收. 所以大家有需要去大陸可以研究吓

琥珀宮

小余 發表於 23-12-21 21:56
Alipay 唔得,wechatpay唔得,申請嚟都唔知做乜

非常有用,淘寶,拼多多
實體卡可以係深圳廣州搭地鉄巴士,當八達通咁拍卡就可以

翡翠宮

小余 發表於 24-1-20 22:19

謝謝各位意見, 去完北京旅行返來回饋一下:

雲閃付連大陸支付寶?點玩法?

我只知道微信小程式+雲閃付crossover

大宅

我係去完大陸返來 (在大陸時有開通用過云閃付)香港後嘗試開大陸版alipay戶口. 再亂撞之下成功的. 而家taobao付款時係用陸版alipay, 再選擇用云閃付比錢. 如果直接用果張銀聯咭係綁唔到落陸版alipay.

翡翠宮

小余 發表於 24-1-21 16:01

我係去完大陸返來 (在大陸時有開通用過云閃付)香港後嘗試開大陸版alipay戶口. 再亂 ...

哦,係淘寶收雲閃付,都好一段時間,佢唔係綁定咗大陸支付寶嘅。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊