自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

PCCW 家居電話續約 , 有乜好plan呀?
謝謝

子爵府

redcarol 發表於 24-1-3 16:51
PCCW 家居電話續約 , 有乜好plan呀?
謝謝

真係驚訝依家仲有人用家居電話,幾十蚊一個月真係堅尼地,我老媽子嗰度,100mb光纖寬頻連家居電話,月費才70蚊,我係你一定會轉去第二間電訊商,好多超便宜寬頻plan連家居電話都係幾十蚊

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

baby668 發表於 24-1-3 17:43
真係驚訝依家仲有人用家居電話,幾十蚊一個月真係堅尼地,我老媽子嗰度,100mb光纖寬頻連家居電話,月費才70蚊 ...

係咪可以帶number 過台
我家也有兩老堅係要固網電話

子爵府

Cathy1121 發表於 24-1-3 17:44
係咪可以帶number 過台
我家也有兩老堅係要固網電話

家居電話20年前已經可以自由轉任何一個台,就係為咗養住個號碼,先至特登要家居電話,我用緊個plan寬頻69蚊加一蚊,就可以包埋家居電話,將原用嘅號碼轉過去,70蚊已經有光纖寬頻連家居電話

HKT淨係一條電話線都要六十幾蚊,真係智障先會續約

瑪瑙宮

大廚勳章

baby668 發表於 24-1-5 07:40
家居電話20年前已經可以自由轉任何一個台,就係為咗養住個號碼,先至特登要家居電話,我用緊個plan寬頻69蚊加 ...

我想問吓係咪呢種家居電話都可以駁住個普通傳統嗰啲電話機?

因為我阿媽成90歲。。。真係教極佢用手提電話佢都唔願。。。淨係接聽冚埋唔會打出去。。老人家真係好頑固。。。唔係傳統嗰啲撳撳吓大大部嘅電話,佢就好似唔識用咁
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

seaheart88 發表於 24-1-5 07:55
我想問吓係咪呢種家居電話都可以駁住個普通傳統嗰啲電話機?

因為我阿媽成90歲。。。真係教極佢用手提電 ...

一直使用普通家居電話,我仲駁咗兩隻電話,一個無線電話,加一個有線電話,方便我媽用,100mb光纖寬頻速度穩定,老媽子攞嚟睇mytv粵劇,仲有鏡頭監察,超級一流
attach0/tmp/phpTmA9ri

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊