自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Kellyfai 發表於 24-1-10 00:32
如果同男朋友/女朋友分手。不是反面收場,而係和平分手,你哋仲可唔可以做到朋友?
老實講,我一定吾得,直 ...

睇下咩原因分手。我第一個男友,分手時都覺得佢係好人,好錫我。只不過大家對生活追求唔同,對將來嘅愿景有好大差異。以前拍拖最终目的都係結婚,既然已可知唔夾,就唔好嘥時間。

好幾年後各自結咗婚有仔女,有一日喺街撞到,傾得好開心。我真心替佢做咗爸爸開心,衷心祝福。
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珍珠宮

如果同男朋友/女朋友分手。不是反面收場,而係和平分手,你哋仲可唔可以做到朋友?

Repeat

大宅

1314625 發表於 24-1-10 07:51
被飛

老實講,如果我做飛人嗰個,可能仲可以做朋友,但如果係做被飛嗰個,就一定吾可以做朋友,面都吾好見到

水晶宮

有工作上會接觸到,佢的另一個ex 亦係同一圈子 (大家都已各自結婚生bb 的了), 大家都係成年人而且同一圈子裡工作,所以都mature 的對待事件,工事工辦繼續互相合作幫忙的

亦有30 年前分手的,而家都係普通朋友會whatsapp 聯絡,不過約出嚟就唔會

男爵府

試過讀書時拍拖分手,同班仲有兩年先畢業,果兩年捱得好辛苦

象牙宮

男/女間分手。誰決定想分手是关鍵。。
如果是自己決定, 那可以做朋友呀。 如果是我被人飛, 那怎可以做朋友?。
被分手後不該做:死纏爛打、騷擾對方。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

同意有人講話要睇咩原因分手

我有個前男友移咗民
我去佢度旅行會順便探佢
佢返嚟亦有搵我
相反,我生命中亦有生死不相往來嘅人

水晶宮

Kellyfai 發表於 24-1-10 08:06
老實講,如果我做飛人嗰個,可能仲可以做朋友,但如果係做被飛嗰個,就一定吾可以做朋友,面都吾好見到
...

可能我面皮夠厚掛

而且唔想因為佢少左班朋友

佢結婚同我結婚大家都有去飲添

子爵府

可以,我大女係ex提出分手,其實當時大家感情已淡,見都少。分手後佢哋有keep住whatsapp,個男仔追其他女仔or事業發展(最近考到CX學揸飛機)都有同我女講,但吾覺佢哋有見面。

男爵府

邊有咁如意吖!你行你路,佢行佢路。
隨順無聊,又想搵人陪,搵唔到先選擇姐?
我會自己一個人,好過啲,免得煩腦。

大宅

回覆樓主:

No la

別墅

一定吾得

大宅

333s 發表於 24-1-10 08:29
男/女間分手。誰決定想分手是关鍵。。
如果是自己決定, 那可以做朋友呀。 如果是我被人飛, 那怎可以做 ...

講得好啱

象牙宮

回覆樓主:

我ok,但唔會單獨見

水晶宮

冇可能,我飛得的1定係人渣,佢飛我一定係垃圾,冇可能再見是朋友

男爵府

就算唔絕交,最好都係疏離小小會比較好,男人女人,除左細個玩到大之外,機本上系冇純友誼。 如果有,一定唔會好 friend.

伯爵府

我同我第一個男友係和平分手, 我提出的, 分手後大約九個月左右在ICQ再傾返偈, 當時各自都已經有新戀情了. 我哋生日相隔幾日, 所以每年大家的生日都係 whatsapp 講聲生日快樂, 都會一齊食餐生日飯, 我註冊結婚, 擺酒佢都有到, 我結婚後一班朋友上嚟我屋企打邊爐佢都嚟過一兩次, 我老公都在場. 佢結婚我都有去, 反而自從19年黑暴後, 我生日佢冇再 whatsapp 我, 到佢生日我 whatsapp 佢冇回應, 此後就冇再搵喇.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

少部份可以
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

唔會啦,費事嘥我時間

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁我又ok喎!有兩個都keep 住聯絡

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊