自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有時候真係唔好貪平

https://www.stheadline.com/society/3307372/

象牙宮

airhei 發表於 24-1-12 07:56
有時候真係唔好貪平

https://www.stheadline.com/society/3307372/

入場卷 rmb260 怎會平?

港人最愛跟風。

「山姆的護墊真係好廢!全部都係側埋一邊!用過咁多個牌子都未試過咁差!」,不少人則留言「咁貼身嘅嘢都係用番香港、日本好啲」及「真心質量好差吓喎」等。

另有港人購買氣炸鍋回港後,才發現機器無反應,最後嘗試自行換掉插頭再試亦不果;

有女士購買日本品牌唇膏回港才發現每支還要較香港貴10元;

亦有人稱買了一盒大泡芙回港才發覺「閂唔到雪櫃門」,提醒「屋企雪櫃唔夠大嘅小心唔好買到咁大包裝嘅食物」;

也有人指山姆毛毯甩毛嚴重,「搞到全身都係,好鬼煩」。有網民提醒「漸漸發覺在山姆買東西不要衝動」。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

琥珀宮

333s 發表於 24-1-12 08:09

港人最愛跟風。

入會費直頭貴啦,一年買26次都為10元次,而且香港人根本買唔到咁多次,除非做代購
N年前去過印力嗰間可以冇會員卡入去,不過就唔係會員價用正價買,嗰時冇咁多野買亦冇咁墟冚

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

覺得佢係家樂福,屋企冇咁多地方擺咁多野

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

「閂唔到雪櫃門」都係商戶問題?

零食狂    發表於 24-1-13 01:12
Wongbuddy    發表於 24-1-12 19:32
MeiCheLin    發表於 24-1-12 10:54

珍珠宮

港人最愛跟風。

其實有咩好買呢,買甘多搬餐死,數量多過期又要掉

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Instagram 都出負評 post.
十件中伏貨品
佢仲咁啱用過兩部不同款式嘅暖爐

哈哈,今日Costco開幕
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

佢D量太大真心食唔晒,所以未去過

珊瑚宮

Charlotte_mom 發表於 24-1-12 09:26
「閂唔到雪櫃門」都係商戶問題?

應該係姓賴

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

對於美資公司,真係有保留,單係要買野前比入會費,已經好搵笨

男爵府

回覆樓主:

淘寶代購算啦,起碼可以睇到評語

伯爵府

回覆樓主:

聽人講,山姆有部份貨品係次貨所以做到咁平;係唔係買入次貨就睇彩數。

別墅

2024年龍年勳章

其實我都唔明有咩禁好跟風, 以前香港夠有嘉樂福啦-.- 又唔見禁痴線, 最後未執埋

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

貪平真係要小心!!

男爵府

angiehouse 發表於 24-1-12 09:28
其實有咩好買呢,買甘多搬餐死,數量多過期又要掉

好多香港人嘅智商都比較低 又喜歡跟風,買來得啖笑

raven    發表於 24-1-12 11:40

珍珠宮

bb060908 發表於 24-1-12 10:22
好多香港人嘅智商都比較低 又喜歡跟風,買來得啖笑

我見到有個公仔叫奶龍,又肉酸又醜又大隻,香港人又成千蚊

大宅

港人最愛跟風。

就咁睇,就覺得護墊有問題,氣炸鍋就不就個別事件作出評論,電器同電子產品不嬲都係撞手神。
貴10蚊就可以唔好幫襯佢。
自己雪櫃唔大但買大包裝嘢,錯不在商家。

大宅

香港家庭結構只有愈來愈縮, 永無愈來愈大, 加上香港人唔鐘意分裝儲糧. 量販型貨倉店根本完全冇意義
呢D 貨倉超市對我黎講最大意義就係買肉, 但生肉入唔到境, 就算可以, 內地肉價亦係0優勢

大宅

其實去過山姆就知入面既野吾平,網上推既野好多吾好食,我買左少少熱賣野,真系伏到喊,超難食

伯爵府

mandy952 發表於 24-1-12 08:16
入會費直頭貴啦,一年買26次都為10元次,而且香港人根本買唔到咁多次,除非做代購
N年前去過印力嗰間可以 ...

我第一次去時,無諗過去第二次,我係自己俾260諗住當景點入場費見識,結果⋯⋯我忍唔住去多兩次仲俾多400幾升級做卓越會員
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊