自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

電視剛壞要買新請問大家電視什麼牌子好?
我以為是 Panasonic, 點知去 百xx / 豐x, 完全無乜這牌子電視。相反電視主要是 LG/ Samsung 。
Sales 話 Panasonic 現在無乜人買,叫我買 LG/Samsung.
我買43寸的
所以想問大家意見。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

Panasonic 可以去返Pana shop

我最近買左LG, 本身諗住買Sony,不過去到百老匯睇,有比較有修害,見部lg畫面靚好多,就買左喇

複式洋房

LG幾好

男爵府

日本妹妹 發表於 24-1-13 19:06
我以為是 Panasonic, 點知去 百xx / 豐x, 完全無乜這牌子電視。 ...

電視一直買sony

ccysj01    發表於 24-1-14 17:32

珍珠宮

LG唔錯,去price.com睇吓,送貨裝好晒無問題先比錢,最緊要係行貨,有保養

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

我以為是 Panasonic, 點知去 百xx / 豐x, 完全無乜這牌子電視。 ...

Panasonic sogo 陳列室有
times square中原都有擺出嚟

43“有冇要求同埋預算

伯爵府

想生BB熱投

買3星

珍珠宮

我之前喺price.com 買,平過去電器連鎖店起碼20-30%

男爵府

回覆 日本妹妹 的帖子

Panasonic 電視有五年保養,pana shop 網上快閃2日payme 仲有6%off, 睇實物就去panasonic 專門店, 或者Aeon 。
Aeon 做緊福祿壽套餐, 可以格埋價。

LG 遙控有埋滑鼠功能同埋聲控,保養有三年。

如果打機就Samsung QLED系列。

琴日先買左電視, 老人家用所有買左panasonic 有五年保養,即買即拎走。

水晶宮

stopmebye666 發表於 24-1-13 19:38
電視一直買sony

Me too

珍珠宮

kit7266 發表於 24-1-13 22:00
回覆 日本妹妹 的帖子

Panasonic 電視有五年保養,pana shop 網上快閃2日payme 仲有6%off, 睇實物就去pana ...

lg個滑鼠遙控真係超方便
qned 高階過一般led
又未去到oled咁貴
如果有3+1年保養都唔錯

子爵府

2024年龍年勳章

用緊lg 4年
中意佢搖控好似滑鼠咁用,好方便

別墅

回覆 Anka 的帖子

要求就一般電視質素,但我會睇 Netflix...Samsung 真係好 sharp, 不過我都怕太 sharp, 我年齡不少,怕對眼會好攰。
價錢就 4xxx-7xxx 都 ok
話晒電視都不是用兩三年,用最少十年。

我本身電視是 Panasonic, 都打算買返Panasonic.
可惜去到 百xx / 豐x, 竟然無 Panasonic 43寸, sales 仲話 Panasonic 現在無乜人買,十幾年前就多 ok.

所以咪買下大家意見

男爵府

用緊LG ,唔錯

珍珠宮

日本妹妹 發表於 24-1-14 11:18
回覆 Anka 的帖子

要求就一般電視質素,但我會睇 Netflix...Samsung 真係好 sharp, 不過我都怕太 sharp, ...

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23673643&extra=&page=1

Aeon 有Panasonic, 43" 7K好多選擇, Netflix 冇問題, 如果太sharp可以調較, 有的店鋪用展示模式會比較強. 之前部Panasonic 49吋5年壞兩次, 舊年轉會LG,

中階機留意
LG QNED
Samsung Q61C
Sony X85K

低階機4K樓下

珍珠宮

回覆 Anka 的帖子

要求就一般電視質素,但我會睇 Netflix...Samsung 真係好 sharp, 不過我都怕太 sharp, ...

sharp 唔 sharp 可以較嘅,我覺得samsung ok 喎

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 Anka 的帖子

做乜又重覆第一段
去aeon買啦,做緊福祿壽

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我信自己雙眼,去連鎖店睇model,揀啱型號再格價。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 Anka 的帖子

可能要俾上架費,所以呢2間無放,要去panashop睇,但未必放齊咁多貨,可以打去熱線查詢

https://www.panasonic.hk/mobile/chinese/products/audio-visual/tv.aspx

大宅

LG很好,用了6年以上,搖控操作容易,螢幕畫質都很好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊