跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我前幾日經blog 友提醒,先知仔仔出緊牙仔。下面門牙出緊一隻啦﹗

別墅

我阿囡未見動靜喎!

複式洋房

未有動靜喎,剩係不停流口水,正一口水妹...

複式洋房

流口水同埋成日食手都係出牙o既先兆啦﹗

大宅

我個仔上個禮拜開始'吽'牙,今個禮拜下面就出咗少少犬齒。吽牙仔嘅B仔 非常扭計,成日要咬嘢而且仲不時尖叫,有時瞓瞓吓又會痛醒。我宜家會幫佢搽出牙嘅gel, 同俾佢食出牙嘅tablet。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

仲未出呀,不過成日食手仔&流口水

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

得5個月咋喎, 乜咁快出牙架啦???
我以為起碼7-8個月先會出牙添...

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

回覆 5# Jackie11 的文章

出牙嘅tablet係咩?藥黎架

大宅

原帖由 Jackie11 於 09-6-18 12:30 發表
我個仔上個禮拜開始'吽'牙,今個禮拜下面就出咗少少犬齒。吽牙仔嘅B仔 非常扭計,成日要咬嘢而且仲不時尖叫,有時瞓瞓吓又會痛醒。我宜家會幫佢搽出牙嘅gel, 同俾佢食出牙嘅tablet。 ...

aiya..原來呢d係出牙的徵狀..同我亞囝一樣呀! 咁請問什麼是出牙的gel? 係邊度買架?

大宅

我响澳洲啲藥房買( 因我住雪梨), 唔知香港有冇。 Bonjela teething gel , 可以每三個鐘搽; Hyland's teething tablet( 美國出嘅, 全草本)- 每日四次, 每次兩粒, 放入口即融。 兩樣都幾有效, 有時佢痛得犀利大喊, 搽啲Bonjela 佢就即刻唔喊。Hyland's teething tablet 呢度好多媽咪用過都話好有效。

民房

仔仔剛剛出了.....

原帖由 cammieliu 於 09-6-16 23:18 發表
我前幾日經blog 友提醒,先知仔仔出緊牙仔。下面門牙出緊一隻啦﹗

大宅

呢隻藥叫保治靈, 我細細個已經用啦, 藍色盒白字. 係香港已經好耐架, 不過前排新聞報道呢支野係香港未有註冊, 同時要醫生處方先好用. 如果要用, 最好問下醫生, 就無問題啦.

原帖由 Jackie11 於 09-6-20 15:19 發表
我响澳洲啲藥房買( 因我住雪梨), 唔知香港有冇。 Bonjela teething gel , 可以每三個鐘搽; Hyland's teething tablet( 美國出嘅, 全草本)- 每日四次, 每次兩粒, 放入口即融。 兩樣都幾有效, 有時佢痛得犀利大喊, 搽 ...

別墅

出牙仔會否唔食奶,我個女胃口差左

複式洋房

仔仔兩隻牙仔愈來愈大隻,佢開始咬奶咀同咬手,比牙膠又唔食... 唉,咬手都唔知佢痛唔痛...

別墅

囡囡呢幾晚都半夜喊醒, 俾奶g佢食佢又咬我, 俾奶咀就dupdupdup... 都唔知係咪"吽"出牙仔....

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

各位媽媽:
想問下有沒有收到奶粉會送贈的能恩2號,或者A+2號的奶粉SAMPLE/或者COUPON呢?
如你們不合用,又可以平售的話, 煩請PM我啦.,謝謝你們...
如有打擾你們,真的不好意思....

複式洋房

前日, 抱住亞囡時, 佢冇啦啦, 食我隻手指公, 感覺到有野突起咗, 不過, 唔係太明顯見到牙仔. 家人話, 囡囡牙肉腫起咗, 應該係"吽"緊. 同埋, 如果BB成日咬下唇, 都係跡象之一.

複式洋房

我個仔都未出~
又係勁多口水囉,唔晒兩分鐘就成條沙巾都濕晒

如果出有無話出上定下先架?

大宅

我覺得怪獸犬齒有d白白既野, 唔知係唔係牙仔

大宅

唔知係咪出緊兩隻下犬齒,好大隻!

首頁

尾頁

跳至