自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我好鐘意而家份工,老細係大陸,好少落來(一年1-2次)細公司,人少,雖然多數係女人,但係個個都唔八卦,氣氛好,準時出糧同收工,唔會好多嘢做,人工同假期我都滿意,現時40中,如果無特別事佬細又繼續做,我會一直做到無得做

複式洋房

新工遇著個癲婆上司,每一日都精神煎熬。
日日驚死你好得閒冇野做,不停扔野落黎,去廁所去耐啲都要打黎搵我
永遠叫你做野完全唔俾background 唔講咩事,當你乜都知,總之你死掂佢,乜野都未定就叫你做左先,做完之後改十萬次,浪費晒你之前啲心血時間
講野mean到爆,點做都唔滿意,永遠都要搵野挑剔下你
不能盡錄,做到個人有燥鬱症,未搵到工都忍唔住要裸辭

珍珠宮

回覆樓主:

人工okay , 工時又唔算長,唔駛on call support ,可以間中wfh ,working hour 少少flexible 。
不過唔易做,每日工作嘅嘢都要諗,無乜手作仔,好燒腦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

大公司管理層,當上司忌材有心做你,你幾交到貨都冇用! 呼吸都是錯,其他人交唔到嘢都關你事 上司想你做埋佢嗰份! 委屈到每日放工小腹痛,瞓唔到覺! 封Resignation letter放櫃柜日日改日子!同C6 傾佢都支持,結果Resign 做FTM 當日考慮左好耐因得來不易,但目前依然覺得決定正確,仲應該早D quit 唔應該忍

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔太忙啦 但人工唔高

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

晚晚Ws 半夜send 埋D唔等洗嘢,放大假明明有Backup 一樣照send! 但唔urgent 喎! 日日返工捉你開會迫你聽佢講埋D冇建設性嘅嘢! 嗰種精神虐待同委屈令你堅唔想返工!精神狀態處於崩潰邊緣, Quit 左之後一天光哂!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊