自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

ddkaka 發表於 24-1-30 20:47
呢到得你成日口不離黨咋,經濟好時又唔見你話關黨事,經濟唔好就話關黨事,公字都係你贏啦同志
...
小心佢又屈你係反駁隊!

侯爵府

Goldfat 發表於 24-1-31 08:40
我有話呢單咩?

兩個老人家一齊自殺,佢地係無晒辦法先行呢步。
冇嘢講就屈人係反駁隊, 唔識理性討論其實可以收聲!

侯爵府

Goldfat 發表於 24-1-31 11:41
你都好霸道,係有個人話我又入政府數。你睇下個果人講左咩先出黎講啦。

而家啲人只可以讚政府,容不下評 ...
咁你咪好好地回應, 講咩反駁隊? 以你邏輯, 政府都係唔讚得? 邊個霸道呢請問?

其實衣家唔係盲讚, 係唔好事無大小都入晒政府數, 兩老咩情況行到呢一步都唔知。人地咪舉例, 就算住城市花園前高官, 衣食無憂, 都不堪做照顧者的壓力。相信世上無一個政府可以消滅所有社會問題。

乜都要政府做, 政府干涉, 你係咪願意交百分之五六十的稅, 叫政府全資照顧所有老傷病弱殘?

侯爵府

Goldfat 發表於 24-1-31 12:08
政府既安老政策只係買位,等於外判出去,乾手淨腳,如果係做得好,點會有老人家照顧壓力大而自殺。你唔鐘 ...
抱歉了! 公眾論壇就係呢個玩法, 出得 post, 就個個都可以回應, 你答唔答當然有你自由。

你話 "如果係做得好,點會有老人家照顧壓力大而自殺", 何謂做得好?

要做得好, 咁你做咩迴避我個問題:

"你係咪願意交百分之五六十的稅, 叫政府全資照顧所有老傷病弱殘?" 我加多一句 "仲要包佢地身心健全, 唔好有病唔好抑鬱!"

czl115    發表於 24-1-31 13:02

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊