自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

野原美冴 發表於 24-2-6 08:10
其實書錢都可以慳,YouTube 有大把教學片,基礎、高級程度都有。

早排有個frd去咗讀啲免費course好似幾好
話對搵工都有啲幫助喎

洋房

Charlotte_mom 發表於 24-2-1 12:47
我仔小學同中學都有學
你講得啱,水過鴨背交完功課鬼記得
到佢上個暑假做intern,終於理解學嘅咩filter so ...

冇錯,讀書同應用係兩回事,就算學校有教都唔代表懂得靈活應用
不過仔仔已經副學士畢業,係時候讓佢自己處理

複式洋房

tcsabbb 發表於 24-2-7 16:16
冇錯,讀書同應用係兩回事,就算學校有教都唔代表懂得靈活應用
不過仔仔已經副學士畢業,係時候讓佢自己處 ...
係囉,真係可以好唔同架,好似以前學過嘅野真係同宜家日常應用係兩回事,同埋好多都係俾返曬老師

大宅

daisydaiswong 發表於 24-2-1 11:51
聽朋友講佢個仔啱啱讀完副學士想去搵返份簡單啲嘅坐office嘅工做下攞下經驗先,但係見啲工大部分都話要識基 ...

其實出面都有好多course 去學Excel,有d 唔洗錢添,叫佢個仔自己去搵下
聖雅各呢個course就唔洗錢,但係唔知會教到幾多

公爵府

要識埋google sheet

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我親戚個女大學畢業, 揾到份工做 purchasing, 一返工要佢用 pivot table 做 report, 唔識用, 年廿九做到十點都未收到工!

公爵府

牛年勳章

winner128 發表於 24-2-6 23:15
讀完副學士連Microsoft 裡面既excel 都唔識? 呢個年代excel ,word & PowerPoint 係其本技能。除非你唔係 ...

係喎!搵得文職工,一般嘅Microsoft word, excel, PowerPoint呢啲都好好基本喇!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊