自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章 2018復活節勳章

麥玲玲推介三個大掃除的吉日,首選2月2日(年廿三)、次選1月31日或2月7日(年廿八)。

麥玲玲又提醒大掃除的注意事項,連掃地方向亦有講解:「大掃除要留心基本氣運,如果上年運氣相當唔錯,喺門口掃入屋,可以聚一聚旺氣。如果真係麻麻地,就喺屋企掃出去。」另外麥玲玲亦提醒在大掃除期間,有幾件物品一定要換,包括門口地毯、毛巾、睡衣:「有啲嘢好易吸收差嘅氣運,好接近個人氣運嘅嘢,可以重新換過。」

信不信由你

大宅

人地話麥玲玲睇姻緣就得,睇風水唔掂

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

地毯、毛巾要換,都可以理解,不過睡衣都要年年換? 好似唔係幾環保喎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

2_february 發表於 24-2-1 13:09
人地話麥玲玲睇姻緣就得,睇風水唔掂

所有嘢都唔係好掂,吹得

男爵府

my005 發表於 24-2-1 14:12
地毯、毛巾要換,都可以理解,不過睡衣都要年年換? 好似唔係幾環保喎。

三樣我只係覺得毛毯合理, 其他兩樣好小人話要換

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Dreamingday 發表於 24-2-1 14:17
三樣我只係覺得毛毯合理, 其他兩樣好小人話要換

係囉,尤甚睡衣,著開有感情架,著到好舒服,唔想隨便換。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

咁就年28清潔吓兼用新毛巾啦

複式洋房

有冇講門口地毯要換咩色?

侯爵府

2024年龍年勳章

同意,一家人要換很多套睡衣

翡翠宮

我會買一至兩套新,太舊或者爛既先掉,我係每日換一套家居服,日日洗好快殘。毛巾,地氈,地拖,掃把,碗布,抹手布,浴簾,牙刷,內衣褲呢d我都會換新

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

只係新年著新一套

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊