懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

岩岩有左打去卓越安排左方碧鎏醫生做產檢請問佢評價如何
因為好小資料

複式洋房

我朋友介紹我搵方醫生,佢話好好
so far 我都定期每個月去檢查,都覺得佢好好,好細心
上次去重幫我照3D,我依家around 5個月左右~~

大宅

頭盔王 發表於 24-2-2 09:13
岩岩有左打去卓越安排左方碧鎏醫生做產檢請問佢評價如何
因為好小資料
...

上年去過睇方醫生同尹醫生,我反而鍾意男醫生,個人有耐性d , 照得耐d 講野無方醫生咁快咁急

大宅

我兩胎都係呂桂英醫生。佢好NICE同兩次bb都係順利出世,好感恩。

洋房

Google map 評論見尖沙咀診所多唔好評語, 主要係等得耐 (有人話等左4粒鐘)。我揀其他地點,同閒日冇呢個問題。檢查都係照下ulrasound, 聽心跳睇下生長情況, 冇比較唔知係好定唔好, 都係親友介紹。
但佢話照結構政府做更詳細。
相片就唔知點解我收到既總係唔多清咁, 睇mon 時又唔覺咁樣。我老公見到陳家樂同老婆宣佈有bb張超聲波相, 仲問我點解會差咁遠,人地果d 咁清。 我仲答佢可能明星都會p 相掛.

大宅

Yin807 發表於 24-2-2 20:17
上年去過睇方醫生同尹醫生,我反而鍾意男醫生,個人有耐性d , 照得耐d 講野無方醫生咁快咁急
...

方醫生講野係急d(emoji)初初都吾慣,但都幾細心,我第二胎都係睇緊方醫生

大宅

回覆 ottermama 的帖子

等得耐都係depend on邊個醫生同咩日子去睇。孫醫生的話就咩日子都係耐。星期六都一般好多人,所以一定要Book果個醫生最早既應診時間,咁就唔駛等。

複式洋房

我覺得羅樂欣醫生好好,黎緊第二胎我都搵佢同我接生。由第一胎到第二胎,我都處於想慳錢去政府生的掙扎中,所以兩次羅醫生都以為我會去政府生的,但照樣每次產檢佢都係好細心好有耐性,知我緊張又會鼓勵我,每次產檢完都會放心好多。

子爵府

treebo 發表於 24-3-8 15:52
我覺得羅樂欣醫生好好,黎緊第二胎我都搵佢同我接生。由第一胎到第二胎,我都處於想慳錢去政府生的掙扎中, ...

羅醫生好好,我以前都係兩胎搵佢,我話返政府生,佢都對我好有耐心,無馬馬虎虎,我入左醫院,佢都有搵同事打黎關心我生左未

別墅

我當初有咗就係去卓越,然後randomly 咁揀咗羅醫生..
個人經驗覺得佢麻麻喎,個陣時我每兩個禮拜返去產檢,因為10wk既時候,bb size比預期細咗啲,佢就好似暗示我會胎停咁,都唔緊要啦我諗佢都係唔想萬一有事我會更失望

點知到12wk個陣去做t21, 羅醫生突然話我有子宮肌瘤,仲話有5cm大搞到我好緊張。同時我返威爾斯做唐氏照超聲波個陣,我又同醫生講返話check到我有肌瘤,但醫生佢望咗好耐最後結論係無

然後到咗下一次返去羅醫生到檢查,今次佢又話我有肌瘤但我睇到個位置明明同上一次既唔同….

最後20wk個陣我去林x行醫生到做結構檢查時又係請佢幫我睇有冇肌瘤,答案都係冇

個次之後我就冇再返去羅x欣醫生到睇

….

大宅

Winkobobby 發表於 24-3-24 23:53
我當初有咗就係去卓越,然後randomly 咁揀咗羅醫生..
個人經驗覺得佢麻麻喎,個陣時我每兩個禮拜返去產檢, ...

我都係,話說本身睇開方醫生,跟住做nifty搵左羅醫生啦,佢又係話我有肌瘤,但之後搵方醫生同孫醫生照過話沒事,跟住政府照超聲波又沒出聲,應該沒事掛(emoji)

大宅

回覆 angienbi 的帖子

請問要提早幾耐book羅醫生呀?我依家先7周,同埋想問下你有jion nifty加照結構個組合嗎?

大宅

Fyatling 發表於 24-4-3 08:40

請問要提早幾耐book羅醫生呀?我依家先7周,同埋想問下你有jion nifty加照結構個組 ...

通常我早兩個星期咁上下book,我係join 卓越nifty+照結構,但我本身吾係睇開羅醫生,只係佢package沒得揀指定醫生

複式洋房

angienbi 發表於 24-4-3 10:07
通常我早兩個星期咁上下book,我係join 卓越nifty+照結構,但我本身吾係睇開羅醫生,只係佢package沒得揀 ...

Package 結構只有孫醫生照?

大宅

cheeseballbb 發表於 24-4-3 17:21
Package 結構只有孫醫生照?

係呀

大宅

thx😊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊