自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

KUDOS 發表於 24-2-4 00:49
無可能1 cm 1 磅叫做標準啩,165cm 大概 140磅或以下先至係標準健康指標。

呢個正喎謝分享

公爵府

回覆樓主:

加油

子爵府

回覆 yy13 的帖子

你都算大上大落,接近五十歲我都肥左5磅,我而家total 想減10~15磅,近兩個月食少左,運動多左,但一磅都無跌過,幸好亦無升。做咁多野只係keep 到唔升磅,都唔知好嬲定好笑

別墅

可唔可以介紹個中醫 我減左幾個月都係瘦得2~3磅

男爵府

回覆樓主:

加油
我之前WFH 都肥咗好多, 係上年中招後瘦咗dd, 之後dick起心肝減肥, BMI 指數變返正常, 希望再減多2kg

大宅

funnyukyuk 發表於 24-2-4 15:26
我一開始每日去一次穴位,去七日減10磅,做穴位嘅時期,就唔可以做運動
之後嚟月經就無去,休息咗10幾日, ...

會唔會好貴呀?
可唔可以介紹俾我呀

別墅

mrsjacky 發表於 24-2-4 18:13
回覆 yy13 的帖子

你都算大上大落,接近五十歲我都肥左5磅,我而家total 想減10~15磅,近兩個月食少左,運 ...

其實呢。。。食少嘢未必能夠落磅,反而係食啱嘢食足夠份量先會令身體持續地落磅,運動一定有幫助,身體線條會靚啲,但唔做運動只要食啱嘢一樣會落磅

男爵府

yy13 發表於 24-2-4 02:02
加油啊
你仲好後生
有心一定做到

請問你係點減到咁多?可以分享一下嗎?

子爵府

christyheihei 發表於 24-2-4 14:44
請問你用咩方法減呀?

其實都係飲食習慣改變
本身我係好鍾意食粥粉面飯麵包同埋飲甜野
最初用咗個幾月我完全唔食呢啲自己減咗1x-20磅
不過之後body check 驗到有酮體
醫生話唔係咁好
而且我實在太肥又有4高
為身體健康應該要再減吓
所以醫生建議我睇營養師
之後睇咗7個幾月再減多4x-50磅
前後共減咗7x磅
其實我只係要減嘅空間太多先減到咁多
一般人點會有7x磅要減
不過最開心係搣甩咗4高唔使食藥
呢個先係最大得着
右下角係14x磅但見晒胸骨唔好睇
呢幾個月肥返20磅
又係時候要減吓
今次想加啲啲運動想好睇啲

attach1_sign/tmp/phpGbNGZ0

子爵府

mrsjacky 發表於 24-2-4 18:13
回覆 yy13 的帖子

你都算大上大落,接近五十歲我都肥左5磅,我而家total 想減10~15磅,近兩個月食少左,運 ...

我唔係大上大落
係呢2x年只上冇落
最危險嘅係連自己都肥到慣咗
我呢幾個月都肥返20磅
今次除咗飲食控制都想加啲啲運動
因為肌肉比脂肪重
運動多咗唔落磅唔出奇
我想減脂
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

cheshireoaks 發表於 24-2-4 23:58
其實呢。。。食少嘢未必能夠落磅,反而係食啱嘢食足夠份量先會令身體持續地落磅,運動一定有幫助,身體線 ...

我以前都以為食少啲減肥
但冇一次成功
自從睇過營養師之後就完全明白晒
飲食7分運動3分
只要你識得揀食物
其實減肥係唔使捱餓
仲食得健康咗
只要識得食
Buffet/放題我每星期都會食最少1次
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

26days 發表於 24-2-5 01:17
請問你係點減到咁多?可以分享一下嗎?

一般人係唔需要減咁多
我只係之前太肥
review 吓自己嘅飲食習慣
有需要嘅地方改變吓
點都可以減到啲
我都成日諗返之前提吓自己

珍珠宮

大把人40前食極唔肥,40以後先開始發福。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yy13 發表於 24-2-5 02:24
其實都係飲食習慣改變
本身我係好鍾意食粥粉面飯麵包同埋飲甜野
最初用咗個幾月我完全唔食呢啲自己減咗1x- ...

厲害
好明顯
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

睇相唔似191磅喎,你係咪骨重。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆樓主:

加油啊!
期待你再分享

伯爵府

ganbare 發表於 24-2-7 01:00
加油啊!
期待你再分享

二月新年,暫停左一個月

3月開始返,今日3月9日,80.1kg=176

大宅

yy13 發表於 24-2-4 02:02
加油啊
你仲好後生
有心一定做到

你好犀利呢。
我也是差不多高164, 生完幾個後一直維持13x頭,到差不多入五決心食嘢健康啲同每星期两三次運動,這两年體重維持105, 沒升沒跌。

珊瑚宮

funnyukyuk 發表於 24-2-4 15:26
我一開始每日去一次穴位,去七日減10磅,做穴位嘅時期,就唔可以做運動
之後嚟月經就無去,休息咗10幾日, ...

請問去一次穴位即係做乜嘢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊