自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唔係好明,仲有4個月,即係而家仲有效啦.入境有咩問題
我去過附近間入境處,搞續期唔洗預約,帶身份證walk-in就得,然後幾日後就攞得.(攞果陣可能要舊護照,同埋唔知可唔可以家人代攞)

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

ic310 發表於 24-2-7 12:12
唔係好明,仲有4個月,即係而家仲有效啦.入境有咩問題
我去過附近間入境處,搞續期唔洗預約,帶身份 ...

因為部分國家或地方,你本護照要有6 個月或以上有效期先比你入境。

象牙宮

2024年龍年勳章

taboshu 發表於 24-2-7 05:29
多謝各位jm意見。 我哋已順利到達首爾啦, 在香港check in 時,航空公司完全無提到passport問題, 在韓國 ...

水晶宮

MC(TIGER) 發表於 24-2-6 07:57
其實有啲唔明,點解安排行程,唔順便睇埋護照到期日 ,如果真係到期去唔到,邊個都救唔到你
下次記 ...

撇開大意呢個原因,更大部分人是算到盡心態。

水晶宮

其實有啲唔明,點解安排行程,唔順便睇埋護照到期日 ,如果真係到期去唔到,邊個都救唔到你
下次記 ...

香港人通病。在bk 常有呢類 post 問護照就快到期但又要飛。

大宅

想請問,現時換passport需時要多久?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

AESON 發表於 24-2-7 13:22
想請問,現時換passport需時要多久?

用自助機唔知,但online續証勁快,連埋星期六日計,11日已經可以拎
放下自在

男爵府

birdbird 發表於 24-2-7 13:16
香港人通病。在bk 常有呢類 post 問護照就快到期但又要飛。

上年回鄉證一事已睇得出

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

多謝各位jm意見。 我哋已順利到達首爾啦, 在香港check in 時,航空公司完全無提到passport問題, 在韓國 ...

太好了 enjoy

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

大宅

下次記 ...

唔使明,總會有機會
我自問都係精明一類,12月都比我老公羨一野,差d去唔到泰國

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sharebuy 發表於 24-2-7 13:30
上年回鄉證一事已睇得出

我仲以為好多人換,上網見好多位
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 24-2-7 13:51
我仲以為好多人換,上網見好多位

因為過期都用得,d人咪放位囉

象牙宮

sharebuy 發表於 24-2-7 14:46
因為過期都用得,d人咪放位囉

我講現在喎,過期已經唔用得喇
放下自在

象牙宮

washipig 發表於 24-2-7 13:44
唔使明,總會有機會
我自問都係精明一類,12月都比我老公羨一野,差d去唔到泰國
...

疫情唔出trip所以無理到期日 真係唔出奇
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 24-2-7 14:47
我講現在喎,過期已經唔用得喇

依家緊係啦,個個都12月31日前續哂期

複式洋房

Very good! eNjoy

象牙宮

sharebuy 發表於 24-2-7 14:52
依家緊係啦,個個都12月31日前續哂期

如果咁少人需要換,就唔駛再開旺角特別中心喇
放下自在

侯爵府

畀面勳章

上網做啦,好快

公爵府

開得開心D

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊