心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

囡囡去年4月中了covid之後,還有吉巴氏綜合症和Mirrer Fisher,本應康復中,10月唔好彩又再中covid,今次嚴重過上次,上次醫自身嘅免疫系統攻擊手腳神經系統,今次比上次嚴重,攻擊頸椎腰椎和手腳嘅神經線,住咗醫院四個月,依仲要坐高背輪椅出入,生活上需要人幫助才可行(emoji)(emoji),照顧者亦亦相當有壓力,無論經濟和佢嘅前景,再加上近排媽咪有中風,搞到我壓力爆煲,要食安眠藥先至可以瞓到覺(emoji)(emoji),本應前年年尾抽中居屋,2025年入夥,點知屋企發生巨變,有時都發夢諗起安達臣嘅交通唔方便而阿女又變成傷殘人士點算好,老公話撻訂又冇咗近30萬,最慘我同媽媽、兩個妹妹一齊住,去年買居屋時公屋要即時名,依家真係唔知點行落去(emoji)(emoji)

大宅

朱寶媽媽 發表於 24-2-12 06:42
囡囡去年4月中了covid之後,還有吉巴氏綜合症和Mirrer Fisher,本應康復中,10月唔好彩又再中covid,今次嚴 ...

和丈夫好好商量。明白你壓力真係好大,但難關難過關關過,唔好胡思亂想

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

唔識講,抱抱你
你一定好辛苦

可以同居屋嗰邊講唔殺訂嗎?
或者俾返間公屋你?
蝕幾十萬係好慘
但長遠係咪要公屋好d?
不過都要有公屋至得
如果出去租都唔平

媽媽嗰邊係咪兩位妹妹可以分擔?
你要照顧女女巳經唔容易

我上年都買咗樓
亦因為咁而患上抑鬱
希望黎緊呢年樓市會安穩d(雖然唔樂觀)

大宅

朱寶媽媽 發表於 24-2-12 06:42
囡囡去年4月中了covid之後,還有吉巴氏綜合症和Mirrer Fisher,本應康復中,10月唔好彩又再中covid,今次嚴 ...

有冇搵醫院的社工,再轉介去你本區睇下有冇咩方便可以幫到

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊